lördag 30 oktober 2010

Veckans bokbloggsjerka

Det ät två veckor sedan förra gång, men nu är jag med att jerkar igen. Tycker det är ett så bra initiativ av Annika! Frågan är:

BERÄTTA OM BOKEN/BÖCKERNA DU LÄSER JUST NU

Jag ska till kulturhuset på tisdag för att lyssna på Cecilia Samartin. I den anledning har jag börjat att läsa min tredje bok av henne som heter Salvadorena. Den handlar om en ung tjej som måste rymma från El Salvador då hennes familj blir mördat. Hon får hjälp av en nunna till att komma sig ut av El Salvador och bor först i ett kloster i Californien. Men eftersom Ana alltid har bott i ett kloster vill hennes prioritinne att hon ska erfara ett liv utanför kyrkan och bestämmer att Ana börja arbete för en rik familj i närmiljön och hon ska hjälpa till med att se efter deras son Teddy. Ana kan komma tillbaka till klostret efter sex månader om hon fortfarande vill ge sitt liv till Gud, men livet till Ana förändrar sig och hon blir inte den samma igen. Jag har kommit halvvägs i boken och tycker mycket om den. Jag har som sagt läst två av Cecilia Samartins böcker förut som jag också har tyckt om. Hon skriver med ett enkelt språk och har många goda skildringar. Jag ser mycket fram emot till Tisdag då jag ska lyssna på Cecilia Samartin. 

Salvadorena har inte kommit ut på svenska än, men jag kan verkligen rekommendera boken Drömmehjerte som kommer ut i Sverige snart och boken Senor Peregrino som är ute på svenska. 

/Cathrine


10 kommentarer:

 1. Kul att du tittade in, bra boktips här har aldrig hört talas om cecilia samartin förut......

  SvaraRadera
 2. Violen: Nej, hon är inte så känd i Sverige än, men väldig populär i Norge. Hon har varit på Dagbladets topplistor mycket och fyra av hennes böcker är blivit översatt. Jag tycker hon är så underbar :)

  SvaraRadera
 3. Har satt upp Señor Peregrino på läsa listan, den fanns på bibblan.....

  SvaraRadera
 4. Violen: Vad bra :) berätta vad du tycker när du har läst den :)

  SvaraRadera
 5. Spännande tips. jag har läst om henne men inte läst boken. ska bli kul att höra vad du tycker sen!

  SvaraRadera
 6. Joanna: Ja, nu är jag straks klar så ska skriva om den i morgon :)

  SvaraRadera
 7. liker hunden på bildet^^

  SvaraRadera
 8. Tack för tipset - det finns nu uppskrivet på min boklista :)

  SvaraRadera
 9. søs: Tenkte at du ville like den ja. Den ligner litt på Dino :)

  SvaraRadera
 10. My Myself and I: Vad bra :)

  SvaraRadera