måndag 18 oktober 2010

En vacker liten bok

I dag fick jag hem en vacker liten bok, med en väldig lång tittel: Jag behöver dig mer än jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket av Gunnar Ardelius. Jag var lite blue i dag så jag tänkte att den var perfekt till att läsa framför brasan och det hade jag rätt i. Båda brasan och boken gav mig en härlig värme.
Gunnar Ardelius ger oss i boken en skildring av förhållandet till Betty och Morris. Det skildras om deras förhållande i början, då de är kära och senare när kärleken tar slut. Boken är skriven i korta prosastycken och varje stycke har mycket känsla och man måste stanna upp och tänka genom vad man precis läste för att det är så mycket passion och mening i varje stycke.
« Jag tänkte på dig hela dagen i dag. Att jag skulle träffa dig på kvällen. Minen du skulle ha när du mötte mig. Sättet jag skulle öppna munnen på när vi pussades, lite halvöppen så att du skulle ändra dig mitt i pussen och göra det till ett kyss. Hur vi skulle gå ner längs gatan, vilka skyltfönster vi skulle stanna framför och vilka vi bara skulle gå förbi. På alla människor som skulle se oss och undra vilket roligt ställe vi var på väg till»

Jag är imponerad över det precisa språket författaren använder, han sätter ord på känslor och stämningar som alltför ofta bara skildras i klichéer. Jag kände mig igen, skulle önska att jag kände som och fruktat många av skildringarna. En härlig liten bok om kärlek och känsla. 

/Cathrine

2 kommentarer:

  1. Låter som en fin bok. Kanske man borde läsa när kärleken brister...

    SvaraRadera
  2. Carolina: Ja, kanske det :) men också perfekt när man är väldig kär, som jag :) kram

    SvaraRadera