lördag 13 november 2010

Vickis Vintage Butik av Isabel Wolff

« Vickis Vintage butik» handler om 36 år gamla Vicki Swift som har ett speciellt intresse för gamla kläder. Hon har arbetat med kläder hela sitt liv, och äntligen får hon chansen till att starta sitt eget och hon öppnar sin egen vintage affär. Kläderna köper hon från kontakter i USA, från privatpersoner eller på auktioner. Vickis kärlek till vintage kläder kommer av att hon tycker det är spännande  att alla kläder har en historia bakom sig. Samtidig som hon önskar att gamla kläder, precis som människor ska få uppleva så mycket som möjligt och vara med på att börja en ny epok i någons liv.
Vickis bästa kompis Emma dog bara några månader för Vicki öppnade butiken, och Vicki känner dig skyldig i Emmas död. Hon gör även slut med Guy, sin fästman på den tidpunkten då hon klandrar sig själv och Guy för att Emma var så olycklig sina sista månaderna.

I boken blir vi med på Vickis succés med sin vintage butik, vi blir med på auktioner och när Vicki möter människor och kläder med spännande och unika berättelser. Det är en särskilt berättelse som gör extra intryck, och hennes bekantskap med Mrs Bell är något som kommer att förändra Vickis liv. Vicki blir även kär i en man, men frågan är om han är den rätta :)

Jag älskade boken och den fick mig till att båda skratta och gråta. Den är en riktig feel good roman och passar perfekt nu till hösten. Jag har inga vintage kläder själv, men det är något jag absolut kommer att kolla mer på nu efter att ha läst boken. Jag kunna se alla de vackra kläderna framför mig och har inte drömt om annat den sista tiden. Det är en underbar bok :)


På norska heter boken: Vintage Affären och Vicki heter inte längre Vicki, men Phoebe ( något hon också gör i den engelska utgåvan) 

8 kommentarer:

 1. Härligt att höra att du tyckte om den! Jag ska snart ta tag i den jag med, men just nu är jag helt såld på Sagan om Valhalla som jag läser sent om sider :) Freja är nästa utläst och jag tror inte att jag kommer att kunna hålla mig från att gå vidare med de andra två direkt.

  SvaraRadera
 2. Lotta: Ja, den var undebar! Riktig feel good :) Tack för tipset!!

  SvaraRadera
 3. Roligt att höra att du också blev sugen på Vintagekläder efter att ha läst boken!

  Så då kanske det är så att skolan är bättre i Norge. jag får nog flytta dit! ;) Vad kul att få göra praktik!

  SvaraRadera
 4. Boktokig: hehe, ja kanske det :) Ja, det ska bli så roligt! ser verkligen fram emot det!

  SvaraRadera
 5. Den måste jag kolla upp!!

  Kram sötis

  SvaraRadera
 6. Anna; Jaa, gör det!! Du kommer verkligen till att gilla den! :) kram söte

  SvaraRadera
 7. Vilken trevlig bokblogg jag halkade in på. Vickys Vintagebutik verkar vara synnerligen i ropet nu. Har själv ett exemplar som står och väntar på mig i bokhyllan. Kul att läsa vad du tyckte om den. Jag tror jag kommer tycka detsamma =)

  SvaraRadera
 8. Bea: åå, nu blev jag glad. Tack så mycket :) Ja, boken är underbar, hoppas du gillar den :)

  SvaraRadera