torsdag 4 november 2010

En liten hattaffär på hörnet

En liten hattaffär på hörnet av Marita Conlon-Mc Kenna

Madelaine Matthews äger en liten hattaffär i en av Dublins äldste och mest charmiga gator, South Anne street. Efter hennes död är det hennes dotter Ellie som tar över affären. Ellie vet inte vad hon ska göra med affären i början, men bestämmer sig för att fortsätta att realisera sin mammas drömmer om en fantastisk hattaffär och efter mycket arbete gör hon den till sin egen med sitt personliga perspektiv. Hon börjar designa och skapa vackra hattar till kvinnor i hela Dublin och på sin kundlist har hon bland annat borgmästaren i Dublin, den unga modellen Claire,syskonparet Flaherty och Constance O`Kelly som behöver en hatt till sin dotterns bröllop. Deras liv är även något som man får ett inblick i boken.

Ellie Matthews har många järn i elden. Hon lager vackra hattar och har alltid fler beställningar än hon tror att hon kan klara, hon har även börjat data den spännande rockaren Rory, och hon lagar fantastiska middagar till sina vänner. Hon arbetar även hårt tillsammans med butiksägarna i South Anne Street mot att behålla sina små affärer nu när en ny galleria hotar gatan.

Jag älskat boken och jag ville verkligen inte att den skulle ta slut. På framsidan har Länstidningen Östersund skrivit om boken och de skriver « Det är den gulligaste boken jag har läst på många år» Jag kan inte säga något annat än att jag är enig. Det är en riktig feel-good bok och jag njöt varje sida. Jag rekommenderar boken på mitt varmaste. 

Boken finns inte på norska, men på engelska finns den och heter " The Hat Shop on the Corner" 

/Cathrine

5 kommentarer:

 1. DET låter som en bok i min smak! Måste köpa den! Lite lik en bok som jag köpte igår kanske, den heter: Vickis vintage Butik och ska vara en riktig feelgood roman :)

  SvaraRadera
 2. Lotta: Vad bra! Tycker absolut att du ska läsa den, den är så härlig. Vet du, jag har Vickis vintage butik i min läshög-den ska jag börja på efter Elsas värld! Tack för tipset :)

  SvaraRadera
 3. Den verkar vara i samma genre som Emmas vintagebutik som jag just börjat på. Har inte kommit så långt än med den verkar mysig. :)

  SvaraRadera
 4. Förlåt jag menade ju Vickis, inte Emmas vintagebutik som jag ser att du redan blivit tipsad om.

  SvaraRadera
 5. Aklara: Ja, Vickis vintagebutik är en bok som nu ligger överst i läshögen :) Ska bara bli klar med Elsas värld. Du får berätta vad du tycker om Vickis ? :)

  SvaraRadera