söndag 28 november 2010

Jo Nesbø: inte bara populär i Skandinavien

Jag läser inte mycket deckare, men jag ska läsa någon så är Jo Nesbø en av mina favorit författare. Jag borde dock ha läst flera av hans böcker då jag tycker att berättelserna om Harry Hole är otrolig spännande, men jag har hittills bara fått med mig: "Frälsaren", "Rödhake" och "Snömannen" . Nu för jul ser man julklapptips överallt och i går läste jag att Jo Nesbø även är populär i England och att "Snömannen" har varit på de brittiska topplistorna i flera veckor. Den brittiska tidningen " The Independent" skriver att det bästa julklapptipset om man ska köpa en deckare är utan tvekel " Snömannen" och Boyd Tonkin skriver att Jo Nesbö kombinerar goda berättelser med ett stort engagement för sociala ämnen. Då jag tyckte att "Snömannen" var en otrolig bra bok, spännande, annorlunda och en bok man inte villa lägga ifrån sig kan jag verkligen rekommendera boken till att läsas och även ge bort i julklapp! 

Har någon läst böckerna till Jo Nesbø?

/Cathrine

8 kommentarer:

 1. Jag har läst dom alla (ett riktigt Nesbö-fans med andra ord :-)).

  Snömannen är en av hans bästa enligt min mening. Men de andra är också läsvärda. Jag ser med förväntning fram emot nästa bok, Huvudjägarna , som släpps på svenska i jannuari. En fristående bok vad jag förstår. Så då får vi försöka klara oss utan Harry Hole.

  I augusti kommer Huvudjägarna på bio också. Det ska bli riktigt spännande.

  SvaraRadera
 2. Bokbrus: Jag har faktiskt Huvudjägarna i min bokhylla. men på norska :) jag får läsa den någon gång snart :) I alla fall för den kommer på bio! Ja, jag tycker också att snömannen var bäst av de jag har läst!! :) Kul att den har fått erkännande i england också :)

  SvaraRadera
 3. Jeg hørte Snømannen på lydbok mens jeg kjørte fra Oslo til Stockholm for et par somre siden. Jeg var nesten lei meg da jeg kom fram til Markvardsgatan og måtte forlate bilen og Harry Hole. En av de drepte damene i boka driver en slags Afrikabutikk, og den ligger i en tverrgate til Bogstadveien. En venninne av meg drev en sånn type butikk akkurat der, og jeg spurte om Jo Nesbø var en av kundene. Hun svarte bekreftende på det.....

  SvaraRadera
 4. Solveig: Er det den butikken du har kjøpt engelene og hjertene jeg har kjøpt av deg? men så gøy! Jeg har faktisk aldri hørt på lydbok, men det er jo egentlig en perfekt løsning når man kjører bil :) Det skal jeg foreslå for Gustaf når vi skal kjøre til Oslo i julen!

  SvaraRadera
 5. Jag har inte läst något av honom än, men jag vet att han är väldigt populär i Sverige nu. Jag köpte faktiskt en bok av honom, vet inte vilken, till Tessan i somras :)

  SvaraRadera
 6. Lotta: Ja, han verkar vara populär överalt för tiden :) du får låna boken av henne någon gång-kan verkligen rekommenderas :)

  SvaraRadera
 7. Ja, den butikken er det, men de har flytta til Vika nå. Og lydbok kan absolutt anbefales...

  SvaraRadera
 8. Solveig: Ok, da får jeg gå dit og se en dag :)

  SvaraRadera