måndag 22 november 2010

På önskelistan: Ma Jian

En bok som precis har kommit ut på norska är " Beijing Coma" av den kände kinesiska författaren Ma Jian. Han har skrivit många böcker om Kina och om Kinas mörka samhälle och de flesta av hans böcker har blivit bannlysta i hans hemland. Bokens huvudperson, Dai Wei hamnar i koma efter att ha blivit skjuten och det är omöjligt att få kontakt med honom. Medan hans hjärna fortsätter att arbeta får vi följa med på en resa genom Dai Weis tankar, med hans minnen, tankar och känslor. Ma Jian har tagit utgångspunkt i student massakren på den himmelske freds plats i 1989 och skriver om vad som hände i Kini de nästa tio åren.

Jag tycker den låter riktig bra och intressant


/Cathrine

2 kommentarer:

  1. Ja, den låter verkligen intressant!

    Visst är det så att det är skönt att ha böcker att välja mellan. Skulle jag bara ha en oläst bok i min bokhylla så tror jag att jag skulle få smått panik! För vad ska jag då läsa om jag läser ut den? Då kan jag ju inte läsa!!!

    SvaraRadera
  2. Boktokig: Ja, eller hur :) Ja, jag vet! Jag måste även ha med mig massor med olika böcker på semester, bara för att ha något att välja på. Om inte så måste jag köpa en nu bok, även om jag har nog :)

    SvaraRadera