måndag 27 december 2010

XXL böcker

Dagbladet skriver i dag om bokåret 2010 och skriver att en tendens i år är att böckerna bara blir tjockare och tjockare. Man får mycket läsning för pengarna, men det är en mardröm för bokrececenter. Det kan jag hålla med om! I år har jag läst många tjocka böcker- till exempel Kate Mortons " Den glömda trädgården" eller Jonathan Franzens " Freedom" och nu håller jag på med något som tar en evighet, Kate Mortons tredje bok " The distant hours" Jag gillar tegelstener och tycker det ofta ger mig mer, men tror jag ska läsa lite tunnare böcker i Januari :)

Vad tycker ni är bäst? Tegelstener eller tunna böcker?


/Cathrine

8 kommentarer:

 1. Det spelar ingen större roll tycker jag.

  Däremot så är telgelstensböckerna jobbigare att läsa eftersom de är så tunga att hålla upp :-)

  I mitt fall, som ljudbokslyssnare, blir det förstås inte tungt utan bara extra många skivor att rippa för att få in den i iPoden om den inte är på mp3 förstås.

  SvaraRadera
 2. Jag föredrar tunnare böcker eftersom de går fortare att fastna i tycker jag. Man kommer fortare in i handlingen och hinner läsa fler böcker :) Men kommer man in i en riktigt bra tegelsten så är det också helt underbart, historien tar aldrig slut och man vill heller inte att den ska ta slut!

  SvaraRadera
 3. Jag gillar definitivt tjockare böcker! När man riktigt sugs in i boken och den hela lilla världeen som finns där. När man får följa karaktärerna en längre period. Det gillar jag!

  SvaraRadera
 4. Bokbrus: Ja, det med att de är tunga håller jag absolut med om! :) Och med att lyssna på de, det blir mycket arbete att rippa in många! :)

  SvaraRadera
 5. Lotta: Jo, det gör man absolut. Jag har som sagt läst många tycka böcker i höst och känner att jag har läst för få böcker. Men det är jo bara för att de är så tjocka :) Men ja, visst är det underbart när man verkligen kommer in i en tjockis. Man vill inte släppa taget!

  SvaraRadera
 6. Frida: Jag håller helt med dig! :)

  SvaraRadera
 7. Det stämmer verkligen - böckerna är riktigt tjocka nu för tiden. Tycker att böcker gärna får vara tjocka så länge det inte är en massa onödigt babbel som bara fyller ut sidorna utan att scenerna verkligen har en poäng att fylla i hela storyn så att det är intressant och spännande från början till slut! =)

  SvaraRadera
 8. Lina: Ja, absolut! Det är då de är som bäst :)

  SvaraRadera