torsdag 16 december 2010

Twenties girl

« Twenties girl» av Sophie Kinsella handlar om headhunteren Lara som alltid har haft en livlig fantasi. Men efter att hon är blivit dumpad av sin pojkvän Josh undrar hon nu på om hon har blivit tokig. Efter Laras grandmosters begravning börjar något ovanligt att hända, Lara kan båda se och höra ett spöke prata. Och det är inte vilket sol helst spöke häller, det är hennes grandmoster Sadie. Hon är nu i 20 åren och är ett riktigt irriterande spöke och vill att Lara ska hjälpa henne med att hitta hennes halsband som hon har förlorat. Om de inte hittar det vill Sadie aldrig få vilat. Lara har mer än nog problem som det är. Hon har kärlekssorg och hon har precis startat ett headhunter firma med sin bästa kompis Natalie. Men Natalie har lämnat henne och företaget för att bo i Goa och Lara har mycket problem med att hitta och placera deras klienter.

Livet med Sadie omkring sig blir dock inte som Lara hade tänkt sig, och efter kort blir livet bättre att leva för Lara. Jakten på halsbandet blir även båda spännande och romantisk och en tokig ide om att hitta en man till Sadie blir även något bra för Lara. Boken handlar om två tjejer, en från 1920 talet och en från 2009. Den handlar om att öppna sinnet för saker man inte är känt med, och den handlar att även om man inte är från samma tidsepok kan man lära mycket av varandra. Och som alltid i Kinesllas böcker handlar den om kärlek, vänskap och familj. Den perfekta recept på en riktig härlig bok.

Jag är en riktig Shopaholic fan och tycker inte The twenties girl är lika bra som de, men mysig är den, rolig är den och en riktig feel good bok är den. Jag kan absolut rekommendera alla till att läsa den, då den gav mig en varm känsla som inte slapp taget med det första :)

/Cathrine

2 kommentarer:

  1. Är också ett shopaholic-fan så den här ska jag läsa någongång! Har sett fler som gillar den :)

    SvaraRadera
  2. Lotta: Ja, tror att du kommer att tycka om den :) en riktig mysbok och jag skrattade högt många gånger :)

    SvaraRadera