tisdag 7 december 2010

Läsprojekt: två böcker samtidig

Jag har haft ett lite läsprojekt nu den sista tiden. Att läsa två böcker på samma tid. Det var kanske lite dumt att prova på det nu när jag inte har läst så mycket i mina vanliga böcker ( bara massor med barnböcker) men jag har väl egentligen ändå funnit ut att jag är en bokläsare som måste hålla mig till en bok i taget. Jag kände att jag blev lite stressad med två böcker vid sengen-även om det bara var Auster som fick följa med mig på tunnelbanen. Nej, en bok blir det framöver.

Nu är jag i alla fall klar med " The book of illusions" av Paul Auster och jag tyckte den var väldig bra! Auster har ett så fantastisk språk och har verkligen en speciell förmåga till att få sina läsare till att inte ville sluta att läsa. Boken handlar om professoren David Zimmer som precis har förlorat sin familj i en flygolycka och som i sin sorg kommer över en tyst komiker Hector Mann som får han till att skratta igen. Han börjar att skriva böcker om denna komikern som för många år sedan försvann från sitt hem och som aldrig kom tillbaka. Det är nu det börjar att hända saker i Zimmers liv igen. Boken är rolig, tragisk och bra skrivit. Men framför allt, så tycker jag att den var mycket intressant och annorlunda. Inte som böcker jag brukar att läsa./Cathrine


4 kommentarer:

 1. En bok i taget är kanske lättast. Själv har läser jag oftast en bok i taget men ibland har jag två igång. Då oftast en ljudbok och en bok parallellt.

  Fakta böcker kan jag också ha igång samtidigt för de läser jag oftast i ett lite långsammare tempo. Och så går det ju inte att blanda ihop handlingen i en faktabok och roman :-).

  SvaraRadera
 2. Bokbrus: Ja, jag har aldrig tyckt om att läsa två samtidig. Men var tvungen att prova igen för att se om det gick. Men, jag är väl en enkel läsare :) Båda fakta böcker och barnböcker kan jag läsa samtidig, som du säger är det inte möjligt att blanda ihop. :)

  SvaraRadera
 3. Jag har ofta två böcker på gång samtidigt, men läser dem i omgångar. Ofta är det när en bok är lite tyngre som jag varvar med något lite lättare och sen går jag tillbaka igen. Så man kan ju säga att jag lägger en på is medan jag håller på med den andra.
  Hmm det här blev lite snurrigt så här på morgonen :)

  SvaraRadera
 4. Tessan: Ja, det var ju egentligen ett bra tips :) Det ska jag kanske prova på. Nu läste jag två ganska så tunga böcker samtidig så kanske inte så konstigt att det blev lite svårt :)

  SvaraRadera