torsdag 2 december 2010

Sarahs nyckelDen första gången jag skrev om svenska böcker jag hade läst så var Sarahs nyckel en av böckerna jag rekommenderade. Nu har även mamma läst boken och hon slukade boken lika snabbt som jag och hon kan också rekommendera denna underbara bok! 


Sarahs nyckel av Tatiana de Rosnay. Jag läste boken på två kvällar då jag inte kunde lägga den från mig. Den utspelar sig i Paris, 16. juli 1942. Sarha är en tio år gammal judisk flicka som är tvungen att låsa in sin lillebror i ett skåp för att gömma honom från den franska polisen. Resten av familjen blir arresterad. 2002 kommer journalisten Julia Jarmond tillfälligt över berättelsen om Sara och familjen då hon ska skriva en artikel av anledning till 60-årsmarkeringen av Vichy-aktionen. Upptäckten får Julia att ifrågasätta många tidigare självklarheter i sitt liv. Det är en stark bok,och mina tårar rann eftersom den är så fruktansvärd och man blir så arg av att läsa om Saras kamp i lägren. Boken är absolut en av mina favoritböcker.


Det första jag tänkte på när jag hade läst boken var att jag måste läsa en ny bok av Tatiana de Rosnay. Boken " Bumerang" var svår att få tag på i början, men nu ser jag den överalt. Den är en storfavorit på min Önskelista.

Har någon läst den? 
/Cathrine

2 kommentarer:

  1. Ja, jag har läst båda och precis som du älskade jag Sarahs nyckel! Jag tyckte Bumerang var bra, men inte alls i samma klass som Sarahs nyckel. Det är en bok som verkligen etsat sig fast!

    SvaraRadera
  2. Fru E: Ånej, vad dumt att den inte är lika bra. jaja, läsa den måste jag i alla fall! Men ja, jag kommer aldrig till att glömma den boken-den satte i gång många känslor!

    SvaraRadera