onsdag 26 oktober 2011

Ensamma hjärtan och hemlösa hundar av Lucy Dillon


Nu har jag diskuterad med Gustaf i tre dagar i streck om att skaffa oss en hund. Resultatet: negativt. Pådrivaren och det som fick diskussionen till att blomstra: Ensamma hjärtan och hemlösa hundar.

Rachel har precis gjort slut med sin pojkvän och hon har förlorat sitt jobb som PR konsult, lägenhet och bil i London. Detta händer samtidig som hon ärver sin moster Dots hus, boardercollien Gem och en hundstall full med herrelösa hundar. Rachel är först inte särskilt nöjd med situationen och hon vägrar att tro att hon är duktig med hundar och förstår inte varför Dot ville att hon skulle ha hennes livsverk. Hon vill sälja allt och flytta tillbaka till London.

Men så blir det inte, och alla hundarna, arbetarna vid hundstallet och alla volontärer som hjälper till med hundarna får Rachel på andra tankar och varje dag som går blir hon mer och mer tacksam för att hon har fått den här möjligheten till att börja om igen. Hon upptäcker nya sidor av sig själv och hemligheter glömt och gömt i familjen kommer fram.

Vilken feel good roman denne boken är. Jag hade ett leende på läpparna genom hela boken, och tårarna trillade när jag läste om historien till alla hundarna vid hundstallet i Longhampton och om alla ensamma hjärtan som nu inte längre är ensamma.Boken är full av kärlek, både mellan människor och mellan hundar och människor. Man blir indragen i boken med alla härliga karaktärer och man vill inte sluta läsa. Man vill hjälpa till, man vill ha en hund och man vill ge all sin kärlek till dessa underbara djuren.

Ta fram lite ljus, gör en kopp te, mysa med din hund ( om du har en) och njut :) )

/Cathrine

6 kommentarer:

 1. Visst var den mysig! Jag längtar redan till hennes nästa bok kommer ut, men det är flera månader kvar...

  SvaraRadera
 2. Tyckte också det var en riktigt härlig och mysig bok! Den blev snabbt utläst, jag kunde inte lägga den ifrån mig långa stunder :) Och vovven fick många extra klappar och kramar under tiden :)

  SvaraRadera
 3. Boklusen: Jättemysig :) den gick alltför snabbt att läsa så jag ser också fram emot att läsa Dillons nästa bok :)

  SvaraRadera
 4. Vargnatts bokhylla: Åh ja absolut! Vad mysigt! Skulle så gärna haft en hund att krama på jag också!

  SvaraRadera
 5. Detta är en bok jag verkligen velat läsa! :)

  SvaraRadera
 6. Det är en sådan mysig bok. Hennes senaste "Hundar, hus och hjärtats längtan" var också väldigt bra!

  SvaraRadera