måndag 10 oktober 2011

Bumerang av Tatiana de RosnayBoken «Bumerang» av Tatiana de Rosnay handlar om två syskon, Antoine och Melanie Rey. Antoine tycker han har hittat den perfekta 40 årspresenten till Melanie, en helg till deras gamla semesterparadis i Noirmountier. Familjen Rey spenderade varje sommar på ön och båda Rey och Melanie har många goda minner därifrån. Men helgen ger inte bara tillbaka goda minnen, men Melanie kommer också ihåg något hon inte har tänkt på på länge. Den sista sommaren familjen spenderade på ön var strax innan deras mamma dog. På väg hem sitter Melanie tyst och eftertänksam vid ratten och precis innan hon ska berätta för Antoine vad hon kommer i håg förlorar hon kontrollen över bilen och kör av vägen. Melanie blir allvarlig skadad medan Antoine kommer undan utan en skråma. När han sitter på sjukhuset senare tänker han på vad som hände, på Melanies blick innan och varför hon körde av vägen. Vad var det hon skulle säga?

Antoine börjar gräva i familjens Reys historia, samtidig som han försöker att få kontroll på sitt eget liv igen som dem sista två åren har varit gått neråt. Hans fru har lämnat honom för en annan, hans dotter stänger han ute, pappa Rey beter sig konstigt och han tvekar på sitt jobb som arkitekt. Boken handlar om att hitta sig själv i en tuff vardag, om hur långt man ska gå för att få fram alla familjhemligheter och kärleken mellan två syskon. Jag läste boken lika snabbt som de Rosnays « Sarahs nyckel», hon skriver på ett sätt som får en till att inte ville lägga ifrån sig boken och man vill bara veta mer. Det här är inte sista bok jag ska läsa av henne. 

/Cathrine

2 kommentarer:

  1. Jag har läst Underjordiska timmar av samma författare och kände precis likadant, henne ska jag läsa mer av!

    /Liolej

    SvaraRadera
  2. Liolej: Blev inte underjordiska timmar skriven av Delphine De Vigan? Men om den var bra. är det en författare du kan rekommendera?

    SvaraRadera