måndag 17 januari 2011

Valfri skönlitteratur

I dag började jag första kursen på termin 4. Vi har börjat med specialpedagogik och jag känner mig lite sådär. Det känns kul nog, men läraren var lite för seg för mig. Men, det är bara första dagen så det kan ju hände att litteraturen förvånar mig i alla fall :) Vi har fått några val till valfri skönliteratur inför kursen och jag är lite osäker på vad jag ska välja. Våra alternativ ser såhär ut. Hittils står det mellan Svinalängorna och Mig äger ingen, men jag är så osäker. Har någon läst några och i så fall, är den bra ?
13 kommentarer:

 1. Jag har inte läst någon av dessa böcker, men en av dem har fått mer publicitet än de övriga. Jag skulle tipsa om Svinalängorna nu när den är på tapeten. :) Jag ska också läsa den (så snart jag har den...).

  SvaraRadera
 2. littlemeandmybooks: Tack så mycket :) Jag tror nog att det blir till att jag läser svinalängorna, om inte några andra kommer med någon bra rekommendation :)

  SvaraRadera
 3. Jag har inte läst Svinalängorna än, men jag ska läsa den. Känns som en bok man vill läsa.

  En bok jag däremot har läsa är En annorlunda barndom, och den boken berörde mig. Det var ett tag sedan jag läste den nu, men jag kommer ihåg den som en fin läsupplevelse där jag lärde mig mycket som jag inte visste. Om man ska jobba med specialpedagogik känns det som att boken väldigt givande och viktig.

  SvaraRadera
 4. Frida: Ja, svinalängorna ska jag nog läsa oavsätt. Men tack så mycket för tipset. Det blir nog till att jag läser fler än bara en och det är absolut ett bra alternativ. Vill verkligen lära så mycket jag kan om ämnet. :)

  SvaraRadera
 5. Svinalängorna! Jag såg filmen i förrgår och nu är jag ännu mer sugen på att läsa boken :)

  SvaraRadera
 6. Lotta: Jag ska absolut läsa den!! :)

  SvaraRadera
 7. Mig äger ingen är inte fy skam den heller.

  SvaraRadera
 8. Fröken S: Den har jag faktiskt i min bokhylla, så ska nog läsa den någon gång :)

  SvaraRadera
 9. Jag gillade inte Svinalängorna. Tyckte den var lite seg. Och mörk mörk mörk. Tung.
  Har dock inte läst någon av de andra du nämner.

  SvaraRadera
 10. Lisa H: Det är många som tycker det. Den är nog ganska mörk. Men jag måste läsa lite så också, nu som jag har special pedagogik. Allt är inte ljust då. Men förstår att den kan bli lite för mörk om man bara läser den för njutandets skuld. :)

  SvaraRadera
 11. Eg kan anbefale både Åsa Linderborg og Mark Haddon. The curious incident... er ein av mine absolutte favorittar.

  SvaraRadera
 12. Bai: Tusen takk for tipsene! :)

  SvaraRadera