fredag 21 januari 2011

Recept: Thaigryta

Efter efterspörsel på receptet till gårsdagens mat, kommer nu receptet på den härliga thaigrytan. Jag hittade det på bloggen Filibabba, men också i ett gammalt Elle mat och vin från förra året. Såå gott var det. Jag hade dock inte haricot verts i min, men annars allt annat :) Lycka till :) 


Ingredienser till ca 4 portioner500 gram köttfärs
2 röda chilifrukter (1 finhackad och 1 i skivor)
2 cm färsk ingefära (skalad och riven)
1 ägg
1 msk solrosolja 
Salt och peppar
1-1,5 msk röd thaicurrypasta (beroende på hur starkt du vill ha det)
400 ml kokosmjölk
1 burk avrunna bambuskott
140 gram haricots verts
Juice från en lime
1 bunt basilika
Ris till servering

Gör så härLägg köttfärsen i en stor skål tillsammans med hackad chili, ingefära och ägg. Salta och peppra. Blanda runt med händera och forma köttbullar. Värm oljan i en stekpanna och stek köttbullarna i ca 5 minuter. Lägg upp på ett fat. Tillsätt currypastan i pannan, rör om i 1 minut och häll i kokosmjölken. Fyll sedan den tomma kokosmjölksburken till hälften med vatten och häll i. Koka upp och rör om till en slät sås. Lägg tillbaka köttbullarna i pannan tillsammans med bambuskott och haricots verts. Låt sjuda i ca 5 minuter tills haricots verten börjat mjukna och köttbullarna är färdigkokta. Salta och peppra, pressa i limejuicen och strö över basilikan. Strö över den skivade chilin och servera med ris och eventuellt några limeklytor.


/Cathrine

2 kommentarer:

  1. Det låter jättegott! Jag ska pröva den :)

    SvaraRadera
  2. Lotta: det var den!! :) Vad kul :)

    SvaraRadera