torsdag 20 januari 2011

Drömmar

Vilken natt! Jag vet inte vad som hände, men jag har drömt att jag var en bok i hela natt. Och från cover till cover har jag drömt de konstigaste saker. Jag har till ex varit över hela världen, haft klassfest med alla från lågstadiet, simmat i dödehavet ( vart det kom ifrån vet jag inte) varit en kamel i ökenen och tillbaka till skolan som en hund sittande utanför och sett in på mig i klassrummet. Jag har aldrig drömt så mycket konstigt på en natt-kanske jag har tänkt lite för mycket på andra saker i det siste så fantasivärlden ville höra från sig :) Utsliten känner jag mig i alla fall nu. Nej, nu blir det skolan och träning :) Ska rista av mig nattens drömmer.

Om någon kan tyda drömmar, kan ni kanske berätta för mig varför man på en natt har drömt lika många drömmar som på ett år? ( eller kanske bara att jag den här morgonen kommer i håg alla )


/Cathrine

9 kommentarer:

 1. Någon drömtydare är jag inte ;) men jag ska försöka tyda detta åt dig ändå!
  Du är en själ som med böckernas värld har vandrat land och rike för att finna din egen väg... Var det bra? :)
  Skämtosidå skulle jag också vilja drömma som du! Jag drömmer mest mardrömmar (jag kommer ihåg enbart dem!). Ha en fortsatt trevlig dröm! ;)

  SvaraRadera
 2. uff! jeg også hadde helt syke drømmer i natt. våknet pissredd:S drømte at det var en tyv som absolutt skulle inn til oss, også trykket jeg på alarmen, sånn at noen skulle komme.. men det skjedde ingenting for leeeenge etterpå:/

  SvaraRadera
 3. Haha, skumma men roliga drömmar! :)

  Jag har också drömt en massa konstigt inatt. Men det gör jag i och för sig varje natt! (men inatt kan vi skylla på fullmånen i alla fall ;) )
  Usch, jag är alltid så trött när jag vaknar för det känns som om jag inte sovit något - eftersom jag haft fullt upp i drömmarna. Jag minns alltid mina drömmar varje natt! Jättejobbigt! :(

  SvaraRadera
 4. Littlemeandmybooks: bra tydning där-vurderat att bli drömtydare? :) Jag kommer också i håg nästan bara mardrömmerna. Det var därför jag blev så förvånad då jag i morse kom i håg hela natten och gör det fortfarande. Det stod aldrig still. Helt konstig. Hoppas jag får sova ordentlig i natt, även om det är lite kul att komma i håg allt också :)

  SvaraRadera
 5. Marthe: Uffda :( men vår alarm er så trygg så. Men skjønner at du ble redd. Du får dra fram den gamle madrassen til mamma og pappas rom neste gang :)

  SvaraRadera
 6. Lisa H: uff, det låter verkligen inte roligt. Jobbigt att aldrig få lugnat ner sig helt i sömnen. Har du försökt att göra något för att göra det bättre? Sömnpsykolog eller dricka urter eller något?

  SvaraRadera
 7. Nej, hittills har jag inte gjort något. Vet inte riktigt vad man kan göra??

  Jag har inga stora grubblerier eller tråkigheter i mitt liv. Jag jobbar, äter och sover på regelbundna tider. Har smått börjat träna igen (efter uppehåll på 2-3 år). Dricker inte kaffe sent på kvällen (däremot te ibland ;) ) Tycker att jag har koll på mig och mitt liv, mår bra och är glad :)

  Däremot så har jag lite problem med ryggen, vaknar varje morgon med värk i nedre delen av ryggen (typ svanken) och har börjat fundera på om det kan vara den värken som gör att jag drömmer mycket på sena natten/tidig morgon. Jag har oftast inte ont när jag går och lägger mig utan det verkar som om det kommer när jag sitter eller ligger länge. (har sen 4-5 år ett mycket stillasittande jobb tyvärr) Men hoppas att träningen kan hjälpa mot detta litegrann! Annars tänker jag gå vidare och söka kiropraktor eller liknande. Och hoppas att drömmarna slutar om jag blir bättre i ryggen. :)

  SvaraRadera
 8. Lisa H: Om du inte har några större grublingar är det kanske inte så mycket annat man kan göra. Om man inte har något man vill få ut som är problemet. Annars så låter det som om det kan vara ryggen. Jag drömmer ofta mycket mer när jag har ont någon stans. Träning hjälper nog mycket, men att man sitter så mycket på jobbet är inte bra. Har du provat pausgymnastik. Att du använder ca 10 minuter var annan timme när du sitter på jobbet där du arbetar med kroppen och stretchar. Det hjalp min mamma mycket :)

  SvaraRadera
 9. Tack för svar, Cathrine! :) (och förlåt att jag använder ditt bloggutrymme med mina ryggbesvär, haha)

  Jag vet. Mitt jobb är inte så bra ur ergonomi- och hälsosynpunkt :( Jag brukar försöka sträcka på mig ofta. Min trötta rygg påminner mig ofta om det, men jag borde väl egentligen göra lite mer ordentlig pausgymnastik och röra mig mer emellanåt, är tyvärr dålig på det..! Försöker också ibland göra mig ärenden till kollegor fots, istället för att mejla eller skicka brev med internposten.

  Men jag ska prata med min chef och höra om det finns möjlighet att få ett höj- och sänkbart skrivbord som jag kan stå och jobba vid emellanåt. Jag hade det förut, men nu har jag bytt avdelning/arbetsplats och där finns det inget sådant tyvärr. Jag jobbar som sekreterare på lasarettet, om du undrar :)

  SvaraRadera