lördag 8 januari 2011

Mini Shopaholic av Sophie Kinsella


Mini shopaholic handlar som vanligt om Becky Brandons( nee Bloomwood) kaotiska och fartfyllda liv, men nu också om hennes två åriga dotter Minnie.

Becky och Luke har inte alltid lika lätt med att hantera Minnie och hon har blivit utkastat från båda dagishem och butiker ( hon är självklart med Becky på hennes shoppingturar) och hon älskar att kasta sin mat på allt och alla.  Minnie har blivit väldig lik sin mamma och älskar att äga nya saker och allt som kommer i hennes synfält tar hon tag i och skriker « miiiiine». Luke börjar att bli bekymrad över Minnies agerande och är rädd för att Minnie har blivit ostyrig och bortskämt, något inte Becky tycker. 

Becky, Luke och Minnie har bott hos Beckys föräldrar de två sista åren, efter att alla deras planer om att köpa det perfekta drömhuset inte har gått genom. Becky är säker på att de är jinxad och att de aldrig ska få det huset hon alltid har drömt om. Luke fortsätter med sitt firma och är alltid stressad, och kan inte gå fem minuter utan att kolla på sin blackberry, Becky har som alltid problem med sina finanser och hittar alltid på nya ursekter för att kunne spendera penger och Minnie. Ja, Minnie är minst sagt en handfull.

Sophie Kinsella

Jag kan inte säga något annat än att jag tyckte om boken. Visst, den är inte särskilt komplicerad, men den är så rolig och charmig att man bara måste läsa tills den tar slut. I boken ska Becky överraska Luke med en födelsedagsfest och hur hon ska få till det är inte det lättaste. Det blir en resa som inte bara är kaotisk, men så underhållande och till tider så pinsam att man bara sitter och gömmer ansiktet i händerna. Becky är kanske inte alltid så förnuftig, men hon ger aldrig upp och hon hittar alltid en lösning till allt. ( även om det inte alltid blir lika bra tagit emot av andra :)) Hon kan verkligen få dom flesta till att le. En riktig feel good bok är det :) 

/Cathrine

2 kommentarer:

  1. Denne har eg og lest, og som alltid roter Becky det til, før ho ordner opp:)

    Men, eg ser du leser Mornings in Jenin. Det var ei nydelig og sår bok:)

    SvaraRadera
  2. Elida: Ja, det er det som er så bra med henne :) Det blir alltid like morsomt, selv hvor pinlig det kan bli til tider. Ja, jeg holder på med den på og synes den er utrolig bra. Litt mer virkelighet enn Shopaholic!

    SvaraRadera