söndag 27 februari 2011

The painter of Shangai

En bok som är högt på dagbladets boklista är som den heter på norska " Maleren från Shangai" av Jennifer Cody Epstein. Det är en bok jag verkligen vill läsa, men tyvärr så finns den inte på svenska. Så, antigen får jag köpta den när jag ska åka hem om två veckor eller så köper jag den på engelska. Då heter den " The painter of Shanghai". Tror nog det blir på norska denna gången. Blir spännande :)


/Cathrine

Her fearful symmetry

Nu börjar jag på min andra bok av Audrey Niffenegger. Det har jag sätt fram emot länge! :)



/Cathrine

lördag 26 februari 2011

Happy Cathrine

Moods of norway-happy clothes for happy people. Jag kan inte säga något annat än att jag är enig och jag fullständig älskar deras kläder. Kvällen har varit lugn och nu har jag legat i soffan och kollat på lite vår och sommarnyheter. Bara för att jag är lite trött på vintern nu och ser väldig fram emot sommaren. Det här är inga bok, men jag måste verkligen visa den här klänningen ändå, för den är så underbar. Den är då från Moods of norway och jag vill ha den!! Blev även kär i de här bruna skorna från scorett så nu ska det sparas här. Är man kär så är man kär!





Sov gott :)

/Cathrine

Skidor, mys och Zahiren


Åh vilken härlig dag! Även om det blev lite vin i går med tjejerna och huvudet var lite tungt i morse så åkte jag och Gustaf till Lidingö för att åka skidor ( mini VM :) ) . Det var riktigt kallt ute i dag, men härlig sol och fantastiskt före i spåret. Jag hade inte så många tanker om Lidingös spår, men golfklubben överraskade oss båda. Det var så fint och det var två glada och nöjda som kom tillbaka till Hjorthagen vid fyra. Härligt härligt!

Nu blir det bara myskväll hemma, med lite melodifestival och god mat. Jag håller fortfarande på med GI mat, men i helgen är jag inte så seriös med det ( och jag har faktiskt tränat fem gånger denna veckan) så nu blir det hemlagad pizza. Jag har även läst klart Zahiren och är ganska så nöjd. Den var lite seg till tider, men jag gillar Cohelos filosofiska tankar och hans sätt att skriva på. Jag sitter alltid med en anteckningsbok bredvid mig när jag läser hans böcker. Så jag kan absolut rekommendera denna bok, som handlar om en författare som söker efter sin fru efter att hon lämnade honom utan att säga något. Även om han hittar kärleken igen, och hans författarskap blir större och större blir besätt av att hitta henne igen, hans Zahir. Han ger sig inte för han hittar henne och orsaken till att hon lämnade honom, något som leder honom till Sydamerika, Spanien, Frankrike, Kroatien och Centralasien. Han får en ny förståelse av kärlekens natur, ödets makt och vad det verkligen betyder att följa sitt eget hjärta. Läs den :)


/Cathrine

torsdag 24 februari 2011

Lurade av filmen ?

Jag måste bara hämta ett citat från Paolo Cohelo och Zahiren. Jag tänkte se " Saras nyckel" nu när den kommer ut på bio och precis så här tänker jag.


" Hittils hade jag alltid tackad nej när någon velat göra film av mina böcker. Jag tror att var och en som läser en bok skapar sin egen film i huvudet, ger gestalterna ansikten, målar upp miljöer, hör en röst, känner alla lukter. Just därför känner de sig alltid lite lurade när de ser en film som bygger på en bok de tycker om, och de säger alltid att boken är bättre än filmen. "

Jag kan inte vara mer enig och just därför är jag så rädd för att se filmen. Bara för att jag är rädd för att min värld inte passar med den.

Har ni någon gång känt er lurade efter att ha sett en film som ni har läst boken till?

/Cathrine

onsdag 23 februari 2011

Besviken med stor B

I dag är jag riktig besviken. Jag var på åhlens för att kolla på årets rea och jag hittade inget!! Jag som hade hoppats på att jag i alla fall kunde fynda lite. Men nej. Det ända jag hittade var en liten bokpresent till min mamma ( men det kan jag inte berätta mer om nu ) Men usj nej. Besviken!

/Cathrine

tisdag 22 februari 2011

Nu vill jag hem till Oslo


I morgon börjar VM i Holmenkollen och jag kan nästan inte vänta! Skulle önska att jag var i Oslo nu, men jag får bara följa med på tven i stället. ( när jag är hemma) Åh vad jag älskar att kolla på skidor. OS förra året var så kul-båda svenskorna och norskorna gjorde det riktigt bra. I år är jag dock lite osäker på Norge. Sverige har ju många bra nu också-man såg det på lördag då Richardson slog Northug ner i stövlarna. Men ändå, heja Norge, Bjørgen och Northug. Jag bor kanske i Sverige, men hur man heja på några andra än mina kära skidheltar :)


Här är programmet förresten. Det är dock på norska :)

Onsdag 23. februar
kl. 12.00 Langrenn, klassisk individuell, kvalifisering - 5 km kvinner/10 km mennDisse kvalifiseringsøvelsene er åpne for publikum. Man trenger ikke kjøpe billett.kl. 18.00 Åpningsseremoni
Torsdag 24. februar
Kl. 13.30 Langrenn sprint kvalifisering, individuell, friteknikk - kvinner og menn
Kl. 15.00 Langrenn sprint finale, individuell, friteknikk - kvinner og menn

Fredag 25. februar
kl. 12.30 Hopp normalbakke, individuell, kvalifisering - menn
kl. 15.00 Hopp normalbakke, individuell - kvinner

Lørdag 26. februar
Kl. 10.00 Kombinert hopp normalbakke, individuell
kl. 11.30 Langrenn 15 km jaktstart - kvinner
Kl. 13.00 Kombinert langrenn, individuell Gundersen, 10 km
Kl. 15.00 Hopp normalbakke, individuell - menn

Søndag 27. februar
Kl. 12.00 Langrenn 30 km jaktstart - menn
Kl. 15.00 Hopp normalbakke, lag - menn

Mandag 28. februar
Kl. 11.30 Kombinert hopp normalbakke, lag
Kl. 13.00 Langrenn 10 km individuell, klassisk - kvinner
Kl. 15.00 Kombinert langrenn, lag, 4 x 5 km

Tirsdag 1. mars
Kl. 13.00 Langrenn 15 km, individuell, klassisk - menn

Onsdag 2. mars
Kl. 11.00 Kombinert hopp storbakke, individuell
Kl. 12.15 Langrenn, lagsprint, kvalifisering, klassisk - kvinner og menn
Kl. 14.15 Langrenn, lagsprint, finale, klassisk - kvinner og menn
Kl. 16.00 Kombinert langrenn, individuell Gundersen, 10 km
Kl. 18.00 Hopp stor bakke, individuell, kvalifisering - menn

Torsdag 3. mars
Kl. 14.00 Langrenn, 4 x 5 km stafett - kvinner
Kl. 17.00 Hopp stor bakke, individuell - menn
Fredag 4. mars
Kl. 11.30 Kombinert hopp stor bakke, lag
Kl. 12.45 Langrenn, 4 x 10 km stafett - menn
Kl. 16.00 Kombinert langrenn, lag, 4 x 5 km
Lørdag 5. mars
Kl. 12.00 Langrenn 30 km, fellesstart, friteknikk - kvinner
Kl. 15.30 Hopp stor bakke, lag - menn
Søndag 6. mars
Kl. 13.00 Langrenn 50 km, fellestart, friteknikk - menn


/Cathrine

måndag 21 februari 2011

Pontus

På torsdag var jag, Gustaf och Calle och åt lunch på Pontus som ligger på Brunnsgatan. Det var en mycket trevlig restaurang, med god mat och otrolig trevligt personell. Jag åt en asiatisk fiskkaka med aioli med mycket sallad och bulgur till ( och ja, det var svårt att inte äta allt det goda brödet som fanns där) Något jag verkligen inte kunde ta mina ögon ifrån var de vackra tapeterna. Överallt var det tapeter av böcker och det kändes som man satt i ett bibliotek, ett lyxigt bibliotek. Jag tyckte det var helt underbart. Ett lite tips är dock att äta lunch där från ett till två. Då kostar det 79 kr och inte 125 :) En mycket bra deal tycker jag!

Fint va! 

/Cathrine

Ultimata läslampan?

I dag var jag och Lisa på R.O.O.M för att kolla lite på vad jag ska använda mitt presentkort på. Jag har längtat länge efter en läslampa till att ha bredvid soffan, men de lamporna var lite dyrare än vad jag hade tänkt mig. Men, den här tyckte jag var lite cool. En riktig läslampa-meed bokhållare! Då kan man ju ändra lamp "skärm" ofta :) Jag måste dock tänka lite mer på det , men tyckte om den!! Orginell var den i alla fall!


/Cathrine

söndag 20 februari 2011

Osynlig bokhylla

Helgen är strax över och jag ligger i soffan och laddar till vardagen igen. Vi har haft en mysig helg med bara varandra och fått gjort massor av nödvändiga saker. Jag fick städat, tränat, gått turer i solen, shoppat lite och handlat mat för hela veckan.. Nu behöver jag verkligen en helg med lite mer fart, så som tur är ska tjejerna komma hit på fredag till drinkar, utgång och skoj! längtar!

Vi har inte gjort något med lägenheten på ett tag nu, och jag har lugnat mig lite när det kommer till inredningen. Det som vi inte har fått köpt får vi vänta lite med. Men, nu var jag tvungen att beställa hem den här osynliga bokhyllan. Den ska få stå på sovrummet där alla mina böcker i " läshögen" ska få ligga. Jag är lite trött på att ha en stor hög på nattbordet. Det kommer att bli så snyggt och jag kan nästan inte vänta på att den ska komma!!


Från bluebox

Hoppas alla har haft en bra helg :)

/Cathrine

fredag 18 februari 2011

4 år i dag!!


I dag har jag och bästa sambo 4 årsdag :) Det har varit fira underbara år och jag älskar honom så mycket!! Jag kom hem från skolan nyss och fick världens överraskning. Han har bakat sin första tårta!! Och inte vilken som helst heller, men en GI tårta, för att jag är så GI om dagen. Fyra ljus var det på tårtan och bredvid ett presentkort på R.O.O.M,  min favorit interiörbutik. Jag kan inte beskriva hur glad jag är nu. Kommer att gå omkring med det största leendet i hela dag, något som jag gör nästan hela tiden, bara för att jag har världens bästa och finaste pojkvän!

I kväll ska vi äta på Esperanza och bara mysa!! :)



/Cathrine

torsdag 17 februari 2011

127 hours


Vi har varit på bio dag efter träningen. Det var skönt att gå på bio när det inte var så mycket människor och vi var nästan ensamma i salen. Gustaf har länge villet se " 127 hours" så då såg vi den. Det är en film baserad på en riktig händelse som ger massor med intryck och jag är otrolig imponerad över hur Aron Ralston klarade att hålla ut 127 timmar fångat i berget och sen börja ett nytt liv efteråt, som en förändrat man, med mycket äventyrslust, kärlek och passion. En riktig bra film tycker jag, med någon otäcka scener, men annars en film som var båda rolig, spännande och rysande. James Franco gör en otrolig bra roll!


Nu har vi beställt hem Aron Ralstons  bok " Between a rock and a hard place" då vi båda tror att boken kommer vara ännu lite bättre :)

/Cathrine

onsdag 16 februari 2011

2.The giftet Gabaldon sisters

Nu har jag börjat på bok nr två, " The gifted Gabaldo sisters" av Lorraine Lopez. Det är en bok som ska vara en riktig feel good bok, full av båda kultur, traditioner, skratt och visdom. Jag känner att jag måste läsa lite engelska nu, blir snabbt trött på att läsa svenska eller norska! Kanske det är bara jag som känner så, men jag gillar verkligen bäst att läsa böckerna på engelska. Min läseröst blir även mycket bättre då, konstig nog :)


/Cathrine

Nya upptäckter

I dag hittade jag ett nytt bra ställe- eller jag upptäckte något nytt för mig. Nämligen bibilioteket Sture nere i tunnelbanan på Östermalmstorg. Jag måste säga att jag börjar gilla den tunnelbana stationen mer och mer. Inte bara har den en härlig blomaffär, the pocketshop, espresso house och enligt mig en mycket bra mataffär, men även ett bibliotek. Det ska bli mitt nya lånställe och riktig bra fotöljer hade de också :) Nu är jag nöjd! Jag är även klar med hemtentan, så i morgon ska det firas med en ledig dag med träning, lunch i stan och bara mys!!



/Cathrine

måndag 14 februari 2011

I dag kom jag hem till...

...rosor och choklad!! :) 



Hoppas alla har haft en härlig dag :) 

/Cathrine

söndag 13 februari 2011

Tävling 365

Underbara Anna har en tävling på sin blogg där man kan vinna 500 kr från rabattkod 365.


Jag är självklart med, då jag såå  gärna vill köpa något nytt till fredag, för då har jag och Gustaf fyra års dag :) Bli med då väl :)

/Cathrine

Veckans myste: Marrakesh te

Gustafs pappa var och åt middag här på torsdag och han hade med sig en liten present till oss.  Han hade varit på Valdemars udde på dagen och köpte med sig lite grön te till oss. Vilken lyx :) Nu har jag smakat på teet och det smakade underbart. Marrakesh heter den och är ett grönt te med mynte och vanilj. mums!! Det är bra att även dricka lite te när man sitter med tenta. Det blir annars så mycket kaffe att man till slut bara sitter och darrar :)



Jag var även tvungen att ta en bild från köket. Det är ju så fint ute nu :)


/Cathrine

Gratulerer mamma!


I dag är det morsdag i Norge och jag är så ledsen för att jag inte kan vara i Oslo för att fira min finaste underbaraste mamma. I bland är det mycket svårt att på långt hemifrån. Men gratulera henne, det kan jag i alla fall :) Så, gratulerer med morsdagen Mamma, du er det beste som finnes! <3





/Cathrine

lördag 12 februari 2011

Dagerna går

Phu, dagerna går så snabbt när man har mycket att göra. Nästan all min tid går till att skriva tenta och annars tänka på den här tentan! I helgen skulle vi egentligen åka på partur till Lisö, men vädret i går var ju inte särskilt bra, så vi var tvungna att inställa resan. Otrolig dumt, det hade varit skönt att komma lite bort. Men, jag fick i alla fall träffa fina Jens, som är i Stockholm för att dansa med The bounce i går, och vi åt på världens bästa Esperanza! Annars har det varit underbart väder i Stockholm i dag och jag och Gustaf sprang en timme på morgonen för plugget tog över igen. Träningen och GI livet går riktigt bra om dagen-tycker det är så kul att man kan redan se skillnad :) Och vilken energi man får! Det är dock bra att ha en dag i veckan var jag kan äta lite vad jag vill. Så i går blev det pasta, scones och lite godis :)

Så det var lite av vad jag har gjort de sista dagerna- jag har fått läst lite av Zahiren och jag gillar den mycket. Cohelo har så många bra tankar och jag är tvungen att sitta med en liten notatbok bredvid mig för att skriva ner något av vad han skriver :)

Jo, jag och Gustaf såg filmen " I rymden finns inga känslor" i går och jag tyckte den var underbar. Den var ju ganska så aktuell för mig nu som jag skriver om specialpedagogik och analyserer en pojke med asbergers. Jag kan absolut rekommendera filmen, den ger en massor att tänka på, och man båda ler och gråter lite :) ( men bara för att den är så fin)


Hoppas alla får en fin kväll :)

/Cathrine

torsdag 10 februari 2011

Vacker tavla

Jag har satt upp en ny tavla på väggen i dag och är så nöjd. Jag älskar tavlan och tycker den är så vacker. Den ger mig en varm känsla och kan inte göra något annat än att le när jag ser på den. Gustaf tycker dock att den är lite sockersöt, men aja lite socker behöver man i vardagen.  Visst är den härlig :)


/Cathrine

onsdag 9 februari 2011

Just nu: Zahiren

Gustaf fick i uppgift att välja ut en ny bok till mig och då blev det Paolo Coelhos bok " Zahiren". Den har jag helt glömt bort att jag har så det var ju bra att han tog fram den.  Det blir min tredje bok jag läser av Coelho och jag har inte blivit besviken hittils så hoppas den ger mig lika mycket som de andra :)

Ha en fin kväll!

/Cathrine

Mig äger ingen

Mig äger ingen av Åsa Linderborg är Åsas berättelse om sin barndom. Hon växte upp tillsammans med sin pappa som arbetat hårt på metallverket varje dag. Åsas mamma lämnade Åsa och hennes pappa då Åsa var fyra år. Hon orkade inte leva med Åsas pappa längre. Åsas pappa drack mycket och hade dåligt med pengar men han försökte ändå att vara så bra pappa som möjligt. Åsa var det käraste han hade. Boka är smärtsamt ärlig och otrolig stärk. Åsa var ett barn som älskade sin pappa, samtidig som hon var besviken och skamfull över honom. Det är en bok full av kärlek samtidig som den är sår, tuff och skrämmande. Det är en bok jag absolut kan rekommendera och som rörde mig otrolig mycket. 

/Cathrine

Hemtenta

Jag sitter med min hemtenta om dagen och det är absolut inte kul! För det första är det allt för mycket att läsa, för det andra förstår jag inte riktigt alla teorier och för det tredje är tentan helt konstigt lagt upp och skrevet av lärarna. Jag, Mikaela och Jessica har varit duktiga tjejer i flera dagar var vi har suttit och läst, hittat refrenser och försökt att förstå och dela upp tentan lite. Det börjar att bli lite bättre nu faktiskt, men fortfarande svårt och mycket. Hoppas det löser sig när jag för allvar börjar att skriva i morgon! Specialpedagogik är ju egentligen ett väldigt intressant ämne, så jag tycker det är så tråkigt att lärarhögskolan förstör det spännande med dåliga lektioner och för mycket trams! Vilken tur att vi ska till Lisö i helgen och att jag något att se fram emot :)


/Cathrine

tisdag 8 februari 2011

The Yacoubian Building

Som ni kanske har märkt så gillar jag böcker om andra kulturer och religioner. Min syster ringde mig i dag och sa att hon hade ett bra tips till mig. Hon rekommenderade en bok jag inte har hörts talas om, "The Yacoubian Building" skriven av Alaa Al Aswan. Det är en bok som handlar om prostution, droger och homosexualitet. En bok som handlar om olika samhällsskikt i Kairo i Egypten. En bok som verkar mycket intressant och perfekt för mig! En bok jag absolut ska kolla efter!
Tack! :)

/Cathrine

Halvbrodern-serie

Vad roligt!! Jag läste precis att Halvbroren ( halvbrodern på svenska) skrevet av Lars Saabye Christensen ska bli en serie som ska börja gå på nrk1 ( säkert också svt ) De börjar inspelingen i maj och ska på tv skärmen i 2012! Det ska lagas 8 episoder av 45 minuter. Halvbroren är en av mina favoritböcker så det ser jag mycket fram emot :)

Det hjälper även av duktiga Nicolai Cleve Broch ska spela Barnum!

Cleve Broch och Saabye Christensen
/Cathrine

måndag 7 februari 2011

Vem är Björn och vem är Benny?

En bok som nu är på väg hem till mig är " Vem är Björn och vem er Benny" En i min klass rekommenderade den till mig i dag då vi diskuterade normalitet i klassrummet. Hur vi kom in på då det här vet jag inte, men han trodde i alla fall att jag skulle tycka om den :)

Har någon läst den?

 /Cathrine

Underbara svägerskor


Snällaste Lotta och Tessan har gitt mig en Beautiful blogger award och det var en mycket bra överraskning nu på en måndag. Tack så mycket-nu blev jag så glad!! Ni förgyllar alltid min dag :) 

Ta upp närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4. Vad står det där?
Märtha, kortklippt, glosögd av struma och med glest ( från Mig äger ingen)

Vad var det senaste du såg på TV?
Såg på Oprah när jag åt lunch :)

Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
Vägarbete långt bort och Norah Jones på ipoden

När var du senast utomhus och vad gjorde du då?
Jag har precis varit på skolan

Vad har du på dig?
Mörka jeans, svart långtröja och grålila sjal

Vilken var den senaste filmen du såg?
Jag såg Erin Brockovich på Lördag

Skulle du överväga att flytta utomlands?
Ja absolut!! Jag och Gustaf vill flytta tillbaka till San Francisco om ett par år :) 


Jag ska ge awarden vidare till fyra bloggar och jag väljer att ge den till dessa fyra:


/Cathrine

söndag 6 februari 2011

Nu: Åsa Linderborg

Första bok från specialpedagogikens boklista blir " Mig äger ingen" av Åsa Linderborg.

/Cathrine

Hem, till sist

Boken " Hem, till sist" handler om Per Anders Fogelström och hans föräldrar Naemi och Arthur. Den första delen handlar om föräldrarna, deras liv som barn, ungdomar och när de träffas i Stockholm i början av 1900 talet. Om då de gifter sig, flyttar till Viborg, Helsingfors och senare till Petrograd. Hur Naemi och Per Anders följer med Arthur på hans jakt efter friheten och rikedom och deras liv i länder i krig och osäkerhet.  Familjen flyttar tillbaka till Sverige efter ett tag, men Arthur vill kan inte stanna och han emigrerar till Amerika för att hitta lyckan där. Han vill att Per Anders ska flytta med senare när han kommer i ordning. Naemi blir ensamstående mor till två och måste klara sig på lite resurser. Men med hennes mod och kärlek för sin familj klarar hon att försörja sig själv och sina barn och ge dem ett bra liv och utbildning. Bokens andra del får man se från Per Anders Fogelströms perspektiv och han byter till jag. Vi följer honom genom hans tanker och skildringar från ett fattigt Stockholm, ett hem utan pappa och hans kamp för att hitta sitt kall i livet. Vägen till att bli författare var lång och inte enkel.

Boken ger en stärk skildring av livet på 1900 talet i Stockholm och under kriget. Den ger en skildring av stärka viljor och människor med mod och kärlek. Jag kommer absolut till att läsa fler böcker av Per Anders Fogelström.


/Cathrine

torsdag 3 februari 2011

Spontan tur till Riga

Åh vad roligt! Jag fick ett mail i dag på skolan där det stod att om man beställde nu så fick man två biljetter i en hytt på tallink båten till Riga till 60 kr. Jag ringde Gustaf på en gång och nu har vi beställd tur  från i morgon till Söndag. Jag menar, 30 kr var-det är ju samma pris för en enkeltbiljett på tunnelbanan! Det är så roligt att göra spontana saker och jag ser riktig fram emot att åka :) Jag och Gustaf har 4 års dag om en vecka så vi får börja firandet nu i helgen! Jag ska ta massor med bilder så det var tur att jag laddade mitt kamera i dag :) Så vi hörs på söndag, ha en fin helg alla! :)

Om någon har varit i Riga tar jag gärna emot tips!! :)


/Cathrine

onsdag 2 februari 2011

Underbart bokhalsband

Jag har länge sätt efter ett halsband med en liten bok berlock. Nu tror jag att jag har hittat mitt utvalda. Det här underbara halsbandet från Syster P är jag så kär i och kan se det framför mig hur det hänger omkring min hals och på sovrummet. Det är i äkta silver och har en underbar månsten i mitten. Åh vad fint det är!

Syster P
/Cathrine

Fynd i vasastan

Jag klarar inte att läsa Vredens tid. Jag har läst ca 100 sidor och kommer inte in i boken. Jag tror det är en typisk påsk eller sommarbok för mig, då har jag lite mer tålamod. Så då har jag lagt den i hyllan igen, men i läshyllan :)

I dag var jag och Lisa på antikrunda i Vasastan och jag hittade den här boken av Per Anders Fågelström för två kronor. Ett riktig klipp tycker jag och jag började läsa den på vägen hem. Tror inte den är så känd, och den är gammal, men jag gillar sådane böcker! Ett av mina mål i 2011 är ju att jag ska läsa lite fler svenska författare, så då gör jag i alla fall min lista glad.


/Cathrine