torsdag 24 februari 2011

Lurade av filmen ?

Jag måste bara hämta ett citat från Paolo Cohelo och Zahiren. Jag tänkte se " Saras nyckel" nu när den kommer ut på bio och precis så här tänker jag.


" Hittils hade jag alltid tackad nej när någon velat göra film av mina böcker. Jag tror att var och en som läser en bok skapar sin egen film i huvudet, ger gestalterna ansikten, målar upp miljöer, hör en röst, känner alla lukter. Just därför känner de sig alltid lite lurade när de ser en film som bygger på en bok de tycker om, och de säger alltid att boken är bättre än filmen. "

Jag kan inte vara mer enig och just därför är jag så rädd för att se filmen. Bara för att jag är rädd för att min värld inte passar med den.

Har ni någon gång känt er lurade efter att ha sett en film som ni har läst boken till?

/Cathrine

2 kommentarer:

  1. Absolut! Nästan varje gång måste jag säga. Böckerna är alltid bättre tycker jag och jag gillar inte när de gör om så mycket i filmerna. Ibland helt i onödan kan jag tycka.

    SvaraRadera
  2. Lotta: Aa, absolut! Man blir besviken när saker inte är som man hade tänkt. Jag hoppas lite på att sarahs nyckel ska vara bra, men är förberedd på att bli besviken.

    SvaraRadera