onsdag 9 februari 2011

Mig äger ingen

Mig äger ingen av Åsa Linderborg är Åsas berättelse om sin barndom. Hon växte upp tillsammans med sin pappa som arbetat hårt på metallverket varje dag. Åsas mamma lämnade Åsa och hennes pappa då Åsa var fyra år. Hon orkade inte leva med Åsas pappa längre. Åsas pappa drack mycket och hade dåligt med pengar men han försökte ändå att vara så bra pappa som möjligt. Åsa var det käraste han hade. Boka är smärtsamt ärlig och otrolig stärk. Åsa var ett barn som älskade sin pappa, samtidig som hon var besviken och skamfull över honom. Det är en bok full av kärlek samtidig som den är sår, tuff och skrämmande. Det är en bok jag absolut kan rekommendera och som rörde mig otrolig mycket. 

/Cathrine

6 kommentarer:

 1. Denne likte jeg godt. Sår og trist men med nok humor til at man også smiler mellom tårene.

  SvaraRadera
 2. Ingalill: Ja, kan ikke være mer enig. Skulle ønske jeg bodde i Oslo nå slik at jeg kunne ha sett den på teater. Har hørt at Dennis Storhøi spiller en fantastisk rolle!

  SvaraRadera
 3. Har ikke engang fått med meg at det er blitt teaterstykke, slike ting ser jeg kun når jeg tilfeldig slentrer forbi plakaten :-)

  - men litt usikker på om det er bra for mitt emosjonelle velvære å se stykket, er redd for at det kan bli litt for nært og sterkt.

  , men Storhøi kan jeg tenke meg er utmerket, ser han allerede for meg.

  SvaraRadera
 4. Ingalill : Jeg hadde ikke hørt om det jeg heller om ikke en veninne hadde sett på stykket. :) Men skjønner at det kan bli litt for tungt om det kjennes for nært. Boken var sterk som den var, og da kunne man legge den fra seg og tenke på noe annet. Det kan man ikke på et teater.

  SvaraRadera
 5. Den låter bra men jobbig att läsa! Jag tycker att det är jobbigt att läsa om barn som far illa.

  SvaraRadera
 6. Lotta: Den är väldig bra, men jobbig. Men även om jag inte tycker om att läsa om när barn far illa så tycker jag att det är lärorikt. Om jag ska bli lärare måste jag sätta mig in i sådane saker, och vara känd med att inte allt är rosenrött. Jag kommer mest sannolikt att måste hantera sådane saker som det här i mitt arbete. Men det är inte trevligt.

  SvaraRadera