tisdag 10 december 2013

Underbara Lucinda Riley

Är det något jag verkligen älskar så är det böcker som handlar om livet under andra världskriget och konstrasterna mellan att bo på landet och i städerna under kriget. Jag älskar även att läsa böcker med mycket historia, med händelser man känner igen från historien och böcker som blandar förtid och nutid. Jag älskar att läsa om kärlek, om passionerad olaglig kärlek, om kärlek som varar för evigt. Jag älskar att läsa om familjehemligheter och böcker som handlar om flera generationer som blir påverkad av hemligheterna. Jag älskar att läsa om gamla slott, överklassfamiljer på 50-talet, förhållandet mellan "the lady of the house " och hennes arbetare (lite Downton Abbey) Jag älskar även böcker med stärka karaktärer, karaktärer som man känner sig igen i, som man tror på och som man vill spendera flera veckor med.

Lucinda Riley är en författare som skriver om allt detta. Hon skriver helt fantastisk och jag har läst alla hennes böcker i hög fart och med stort nöje. De lidelsefulla, dramatiska och underbara med karaktärer man kommer ihåg länge efter man har lagt ifrån sig boken. Böckerna finns tyvärr inte på svenska, men för er som gillar att läsa på engelska så är de helt fantastiska. De finns dock på norska :) Jag läste The lavender garden på norska.

  • The lavender garden ( Lavendelhagen) 
  • The girl on the cliff ( Jenta på klippen)
  • The light behind the window ( bara på engelska)/Cathrine


2 kommentarer:

  1. Cathrine, vilken underbar blogg du har! Jeg har lest jenta på klippen på norska, og er enig med du - den var sååå fin!! god klem drio

    SvaraRadera
  2. Ååh Andrea :) Ja ikke sant :) Les de andre også, anbefales på det sterkeste! Mange klemmer <3

    SvaraRadera