tisdag 17 december 2013

Carolines arv

En författare som skriver I samma kategori som Lucinda Riley är Katherine Webb. Jag läste hennes bok The legacy/ Carolines arv i somras och tyckte den var riktigt bra. Boken går genom olika generationer, i två olika tidsepoker och fängslade mig från början. Boken handlar om Erica och systern Beth, som en vinter returnerar till slottet Storton efter att deras mormor dött. Den gamla, Meredith gav systrarna arven över slottet på ett villkor, att de måste flytta in och bo där. Snabbt i boken förstår man att det har hänt saker i slottet i systrarnas barndom som de både har försökt förtränga. Särskilt Erica kan inte komma ihåg vad som hände den sommaren då hennes kusin Henry försvann. Beth, som är skilt och har en son, mår psykiskt dåligt och har bott på sjukhus ett tag. Hon mår fortfarande inte bra och det är något som tynger henne. Hon följer med Erica till slottet, där allt är nerdammat och slitet. Det är även första gången de är där utan sina föräldrar. De möter personer som drar upp minnen från barndomen och känslor de för länge sedan hade förträngt.


Boken handlar parallellt om Caroline, en rikmansdotter från London som flyttar till USA och sydstaterna och gifter sig med sin livs kärlek. Hon gifte sig med honom utav kärlek och inte pengar. Livet med honom är inte som hon hade tänkt sig och hon återvänder till England förkrossad och lämnad.

Bokens parallella historier är vad som gör den extra spännande. Den är full av familjehemligheter, intriger, mysterier och kärlek. Som I Lucinda Rileys böcker kan man även se här hur förfädernas beslut påverkar senare generationer och hur kärlek och förlust kan påverka en hel generation.

/Cathrine


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar