onsdag 31 augusti 2011

Man måste ju dela med sig



Jag äter lchf och är så nöjd med all mat man får äta. Men, norrmann som jag är så saknar jag bröd och knäckebröd till frukust och älskar pålägg som skinka, leverpastej, salami, etc. Nu har jag äntligen hittat ett knäckebröd recept som jag äälskar och jag är nu på min andra omgång med detta härliga brödet.

200 g solroskärnor
1dl linfrön(50g)
1dl sesamfrön(50g
2,25 dl kruskakli (50g
2ss fiberhusk
1/2 ts salt
lite sött ( t.ex sukrin)
5dl vatten




Värma upp ugnen på 160 grader. Blanda allt det torra först och sen ha i vattnet. Vänta ca 5-10 minuter tills allt vattnet är borta. Bred ut på två plattor och skär upp i små bitar ( med t.ex ett pizzahjul) Sätt båda in i ugnen. Dem ska stå inne samtidig i 1timme och  10 min, men byt plats på plattorna efter ca 23 min två gånger. Ta båda ut av ugnen och kyl ned. ( recept hittat hos Nannah)


Mums! 


/Cathrine

Water for elephants



I går såg jag äntligen filmen "water for elephants" och jag älskade den! Det är inte ofta jag tycker om filmen när jag precis har läst boken, men nu är jag förvånad. Filmen var precis som jag hade föreställd mig och även om inte alla detaljer från boken är med så gjorde inte det något. Båda Reese Witherspoon och Robert Pattinson spelar otrolig bra och gör filmens helhet. Jag kan absolut rekommendera filmen ( och boken) och lovar att ni inte blir besvikna! ( jag fick även lite lust att gå på circus, dumt att Circus Scott precis har varit i Stockholm :) )



/Cathrine

tisdag 30 augusti 2011

En helt ny värld

Nu har jag hämtat mina glasögon på specsavers. Äntligen kan jag se igen! Tycker båda är snygga och jag går omkring i lägenheten med största leendet på läpparna. Nu ser jag ju allt, även långt från fönstret! Jag hittade även en av böckerna jag köpte då jag var hemma i Oslo, natttåg til Lisboa av Pascal Mercier. Den ska jag läsa när jag är klar med den jag läser nu. Med nya glasögon!



/Cathrine

Mattebadet


I gör började äntligen skolan igen ( ja, jag säger äntligen-har sett mycket fram emot att börja igen!) och detta halvåret ska jag ha båda matte och svenska. Jag har aldrig varit duktig på matte, kanske på multiplikation, men där stannar mina färdigheter. Efter att ha varit på kursintroduktionen i går är jag mycket spänd och tror detta kommer att bli mycket bra. Vi fick för första gång välja våra egna studiegrupper så äntligen är tjejerna samlade-det är nog det bästa med denna kursen, mina härliga tjejer :) Så i dag har jag börjat läsa mina matteböcker. Jag förstår faktiskt mycket, men det är skönt att ha Gustaf hemma. Han är ju ett mattegeni ( enligt mig) så han klarar av allt jag frågar. Skönt!

Även om det är matte som står på agendan så får jag läst lite annat också. I badet som alltid :) Visst ser det lite bättre ut :)



/Cathrine

söndag 28 augusti 2011

Fyra nya böcker i hyllan

Sjuk med glad! Jag har köpt fyra nya böcker och är så nöjd! Room har jag villet läsa länge och det samma med The painter of Shangai. Bokköp= lycka, så är det bara!


/Cathrine

fredag 26 augusti 2011

Marian och jag


Jag skäms faktiskt lite. Såhär många chic lits brukar jag inte att läsa efter varandra. Och i alla fall inte av samma författare. Jag vet inte varför, kanske för att jag gillade Marian Keyes ton, hennes lättsamhet, hennes sätt att skriva på, att jag blev lite beroende av hennes böcker. För böckerna får mig att känna mig bra, jag njuter att läsa litt lätt litteratur när jag har mycket att tänka på. Inte tänka, bara läsa och drömma mig bort. Så ja, nu har jag läst tre böcker av Marian Keyes och vi två är klara med varandra för en stund. Nu är det Skära för sten som står på tur och jag lääängtar efter att bli utmanad!