söndag 31 juli 2011

Ooops

Jag har visst boken på norska också. Jag är hopplös...


/Cathrine

lördag 30 juli 2011

Bokförvirrad

Jag har förstört min Isabel Allende bok. Jag har spillt en hel flaska med vatten på den och nu när jag skulle försöka att torka siderna är dem i stället klistrat samman. Jajaja, där var den läsningen över! Jag är faktiskt ganska försiktig med även mina pocketböcker så nu är jag lite ledsen. Jag ska låna den på biblioteket när jag är tillbaka i Stockholm efter Oslo. Man måste ju läsa klart :)

I Falun köpte jag boken "Änglar" av Marian Keyes och nu tänkte jag att jag skulle börja på den. Men, vad ser jag i min bokhylla. Jo, en änglar till fast på engelska. Nej nu börjar jag att få så många böcker att jag inte har koll på vilka jag har. Men, den svenska utgåvens cover var riktigt fult och det jag har hemma är jättefint så då är det väl inte så konstigt :) 

Så nu har jag två fråger här, har ni någon gång förstört era böcker? Eller har ni köpt en bok ni redan har i bokhyllan? :) 


Visst är den engelska versionen mycket finare.

/Cathrine

torsdag 28 juli 2011

Selskapsresan


Jag har aldrig gillat nordiska filmer så mycket och har inte helt förstått charmen, men nu har Gustaf fått mig till att ändra baner. Han älskar svenska filmer och särskilt selskapsresan som han kan alla scener utantill. Oj vad han skrattar. Men sköna filmer är det ju och jag skrattar ganska så mycket jag också, särskilt nu som jag har börjat att spela golf. Jag känner mig igen lite i Stig Helmer i Den ofrivilliga golfaren. Jag är lika förvirrad som honom till tider.

Vad tycker ni om selskapsresan? :)

/Cathrine

La Peregrina

Hurra! Nu blev jag glad. Mera Cecilia Samartin! Uppföljeren till Senor Peregrino kommer ut på norska i början av September. Då är jag i Stockholm, men om jag ska få någon till att köpa den för mig. Hoppas det inte dröjer för länge för den även kommer på svenska.



/Cathrine

Katedralen vid havet



En bok jag började på i vår, men läste klart nu i sommar är Katedralen vid havet av spanska Ildefonso Falcones. Jag tyckte den var lite svår att komma in när jag började läsa den, men efter några kapittel var jag fast. ( Mamma berättade även att jag var tvungen att bara läsa vidare, då jag inte kom till att bli besviken ) Boken går tillbaka till Barcelona på 1300-talet och Barcelonas invånare, först och främst «bastaixerna» hade börjat bygga den stora katedralen Santa Maria del Mar. Det var på samma tid som Bernat Estanyol rymmer tillsammans med sin nyfödda son Arnau från sin katalanska gård från godsägaren. Bernat ville bli fri och han hade hört att det kunde man bli efter ett år i Barcelona. Efter att ha fått arbete och ett sted att gömma sig till han var fri börjar kampen i storstaden. Vi följer Bernat, men mest sonen Arnau som går genom vatten och eld för att få sin plats i samhället. Från att vara på rymmen, till föräldrelös, från en enkel bastaix till att bli Barcelonas rikaste man. I medeltidens Barcelona var varje dag en kamp och boken är dramatisk, full av händelser, romantiskt och ger läsaren ett imponerande historisk inblick.


Jag kan inte göra annat än att rekommendera boken. Karaktärerna i boken är så stärka och har så mycket personliget att man får en känsla att man känner dem. Jag kunde se Barcelonas gater framför mig och jag som inte har varit där än fick verkligen lust till att åka. 

/Cathrine

onsdag 27 juli 2011

Sommar i Hedemora


Det har varit några tunga dagar. Jag skulle så önska att jag var hemma i Oslo, med alla mina härliga tjejer och med min familj. När något så här händer inser man verkligen hur heldig man är som har så många underbara i sitt liv. Gustaf, som betyder allt för mig har varit som alltid världens stöd, ingen annan får mig till att le mer och känna mig mer lugn och kärleksfull som honom. Han har gjort dessa dager mycket enklare och jag är han oendelig tacksam.

Här kommer lite bilder från Gustafs sommarstuga i Hedemora. Där har vi varit och tagit det lugnt, tagit hand om varandra och njutit. Jag har inte orkat att läsa något, så det har bara blivit film, golf och varandra.










 /Cathrine

fredag 22 juli 2011

Oslo

Jeg er i sjokk. Jeg kan ikke tenke på noe annet enn dagens hendelser. Jeg tenker på mitt Oslo, på alle pårørende, på de som har vært innblandet og på alle mine nære og kjære. All min kjærlighet går hjem i dag.

/Cathrine

torsdag 21 juli 2011

Bounty och Vogue

Mina armar gör ont efter dagens golflektion. Hur klarar man fyra dagar med golf som de nu gör på masters? Träning säger Gustaf. Jo, men ändå säger jag. Ute är det skönt och jag pratade precis med min syster som berättade att det var 14 grader i vattnet  på rivieran. Då har vi det varmare i vattnet här! Kvällen ska njutas nu med kvällssolen, ett litet kvällsbad, franska Vogue och hemmabakade bounties på terrassen. Det är inte konstigt att jag har världens leendet på läpparna. ( om någon vill ha receptet till världens godaste bounties så säg till :) ) De är till för att njutas!



/Cathrine

Den ligger bara och väntar

En bok som jag har väntat på och sett fram emot att läsa länge är " Skära för sten" av Abraham Verghese. Jag såg den först på New York Times best seller list och tyckte den låt mycket läsvärd. Planen var att ta den med mig på semestern, men visst glömmer man alltid något hemma man kommer att sakna! Nu är det bara en vecka tills  jag ska en sväng till Stockholm och då ska jag ta fram den. Jag längtar! Har någon läst "Skära för sten"? I så fall, vad tyckte ni? Eller har ni någon bok som bara ligger och väntar?


/Cathrine

onsdag 20 juli 2011

Snart kommer den

Jag kan nästan inte vänta till filmen "One day" kommer på bio och jag tycker att Anne Hathaway och Jim Sturgess är båda perfekta till att spela Emma och Dexter. Jag såg på bioposteren nu och fick rysningar. Vilken känsla man får!


/Cathrine

Grönt kort

Nu är jag i gång! Nu när jag är i Falun så länge ska jag äntligen ta grönt kort! Detta är till stor glädje för Gustaf som har tjatat på mig i flera år att jag ska ta det. Han har spelat golf sedan han var 10 år och älskar det, så det var kanske på tiden att jag också kom in i golfens värld. Min första lektion hade jag i går och jag tycker att det gick riktig bra! Även om jag har spelat lite då och då och trodde jag kunde det hyfsat bra så var det något annat att lära sig av en profs. Vi fick verkligen en bra introduktion i går, båda om klubbor, banan, och hur man slår ordentlig. Hjälp så mycket man måste tänka på innan man slår bollen. I går tränade vi på svingen och Fredrik ( min pro) lärde oss fyra grunnläggande moment för att få en bra sving. ( det finns tydligen 23 som han lär ut till sina elitelever - golf är ingen enkel sport!) I dag är det vilodag och jag och Gustaf ska ut och slå lite nu. Sen blir det att plugga lite regler till teoritesten :) 

Dagens böcker:




/golfaren Cathrine

tisdag 19 juli 2011

Nattfåk och solnedgång

Jag är inte den som läser mycket deckare, men i sommar har jag faktiskt läst en. Mamma hade med sig en bok till Frankrike så jag läste den. Boken heter " Nattfåk" och den är skriven av Johan Theorin. Jag tyckte den var mycket spännande och det var svårt att lägga ifrån sig den till tider. Handlingen sker på en gammal gård vid två fyr på öland. Här har många människors öde blivit förstört och alla forlorade liv lever fortfarande i gårdens vägger. Boken handlar lite om det overtroiska och om forlorade familjmedlemmar som fortfarande vill höras. Slutet är lite väl dramatiskt tycker jag, men annars var boken spännande.

Om någon har några bra deckartips tar jag gärna emot dem med ett stort tack :)


Jag måste även visa hur himmlen såg ut från terrasen för några dager sen. Det var så vackert och jag kunde inte göra annat än att bara sitta och njuta denna härliga solnedgången.




/Cathrine

Baka med Annika Rogneby


Jag har ätit LCHF i ett par månader nu och det går väldigt bra. Jag tvekade lite i början på metoden, och var osäker på hur jag kom till att klara mig utan socker och mjöl, men suget efter bröd och godis gick snabbt bort. ( jag åt dock bröd i Frankrike) Men baka måste jag göra, då jag älskar att prova på nya recept och jag älskar att smaka nytt. Jag har börjat följa några bloggar som skriver mycket om LCHF och jag har nu har köpt en bok som heter " Bakglädje med LCHF" av Annika Rogneb. I går kväll provade jag ett av hennes recept och jag bakade en kardemommekaka. Den blev otrolig god och jag ska absolut prova fler av Annikas härliga recept. Nu när vi är i Falun har vi skogen två meter unna så jag plockade även lite blåbär till att ha till kakan. Bättre än som så kan det inte bli :)


/Cathrine

måndag 18 juli 2011

Roquebrune avec mes amis

Den 19 juni åkte jag och Gustaf med två kompispar till den franska rivieran. Vi hade en underbar vecka med sol och bad, god mat och dryck, besök på vingård ( palayson är favorit!) shoppingtur till Nice, golf och spa ( kan man ha det bättre?) tur till St.Tropez och en daretripp till Gorge du Verdon. Vilken vecka :) Jag och Gustaf stannade i Roquebrune två veckor till och hade först en härlig vecka bara vi två. Då fick vi verkligen lite lugn och vi firade min födelsedag i St.Maxime, åkte en natt till San Remo och spelade golf nestan varje dag. Sista veckan kom mamma, pappa och syster ned och vi hade en underbar vecka tillsammans med dem. Jag skulle egentligen stanna i två veckor till, men hade saknat Gustaf för mycket, var lite trött på värmen och ville till Falun för att ta grönt kort :)

Här kommer lite bilder från första veckan med Mickan och David, Jesper och Jessica. Tack underbara ni för en härlig semester!!

Första dagen: Jag och David framför huset

Rose som alltid på stranden 
På väg till vingården, palayson

Allan på palayson, här får man smaka lite nydelig vin

Glada vinprovare 
Tjejerna på shopping i Nice ( killarna spelade golf ) 

Nice

<3

Musikens dag i Frankrike! Härlig stämning i Roquebrune
Ett glatt gäng på "konsert" 

På väg till Gorge du Verdon 

Gustaf 

Framme vid lac du verdon. Vackert!


Gustaf på golfbanan

Tjejerna på spa :) med lite rose


Jag och Jessica

<3 <3 

På väg till St.Tropez

St.Tropez! 

Sommar: två favoritböcker

Jag har läst massor i sommar, så blir det när man ligger på stranden. Läsandet på stranden är något jag älskar. Det är så härligt och man blir brun samtidig som man läser och bara njuter. Två av mina favoritböcker i sommar är:

En dag av David Nicholls. Det är en bok jag inte kunde lägga ifrån mig och den fick mig till att skratta, bli ledsen och bli arg. En bok som verkligen fångade mig och jag kan absolut rekommendera den till er som inte redan har läst den. Jag tycker dock att avslutningen var lite konstig, men det får man ta. Jag ser verkligen fram emot att den kommer på bio, hoppas filmen blir lika bra som boken.



Water for elephants av Sara Gruen. Denne boken har även blivit en film, men jag har inte sett den än. Det får bli ett annat projekt i höst, när den kommer på film. Jag älskade boken. Kunde inte lägga den ifrån mig och kan inte göra någon annat än att rekommendera den. Den har spenning, romanse och humor. Med andra ord, allt man behöver :)




/Cathrine