söndag 27 mars 2011

Nästan här igen

Ojojoj, nu har jag varit borta länge från bloggvärlden. Då jag kom tillbaka från Norge hade jag så mycket skola och det var allt för mycket som hände i mitt huvud, så då blev det bara så att bloggen fick lida lite av det. Våren är här och jag är så glad om dagen, men det är mycket att göra. Jag började på min B uppsats på fredag och det känns rätt så bra. Hade möte med min handledare och hon var jätte duktig och jag tror att hon kommer att vara ett extremt bra stöd för mig fram tills sommaren. Jag kommer inte att skriva så mycket de närmaste dagarna nu heller, då jag åker tillbaka till Oslo för att åka skidor ( hehe igen :) ) och för att mysa med min familj och vänner. Är tillbaka på Söndag och då ska jag blogga som aldrig för. Ska även berätta om böckerna jag har läst nu på min lilla blog "semester". Även om jag inte har skrivit så mycket så har jag självklar läst :)

Ville bara säga hej och hoppas alla mår bra :)

Vi ses om litt!

/Cathrine


onsdag 9 mars 2011

Hafjell

I morgon åker vi till Oslo och sen vidare till Lillehammer och Hafjell. Familjen har hyrt en stuga mitt i backen så vi ska åka skidor i tre dagar. Åh vad jag längtar! Jag har inte åkt skidor sedan jag var i alperna tre år sedan. Vi ska åka, mysa, ta en öl i solen, åta god middag ( fira mamma, min syster och Gustafs födelsedag) läsa massor och vara med goda vänner. Det ska bli så härligt. Det finns dock inga internett, så vi hörs när jag är tillbaka på måndag. Då jag jag nog en del att berätta och några böcker att skriva om. Jag har som vanlig tagit med mig flera böcker än jag behöver. Men, så är det bara :) Hoppas alla får en bra helg!


/Cathrine

tisdag 8 mars 2011

En bok om mobbning

Jag sitter hemma och läser i dag och boken " Utstött, en bok om mobbning" av Christina Thors är jag glad att jag har kommit mig genom. Den är riktig bra tycker jag och en bok jag absolut kommer att få användning av i läraryrket. Den ger bra skildringar av barn och vuxna som har blivit mobbade och hur de mår nu och även olika teorier om mobbning, offer, skolan och olika åtgärdsprogram. Riktig bra tycker jag!



/Cathrine

söndag 6 mars 2011

Från Falun med böcker

Når jag är i Falun kommer får jag alltid med mig böcker hem till Stockholm.  Svinalängorna, Hundra och en dag och en bok om bröd, jag är nöjd :)


/Cathrine

lördag 5 mars 2011

Lycka

Vi är i Falun för att fira Gustafs födelsedag med hans familj och jag kunde inte ha bett om en bättre helg. Det har varit så härligt väder i dag och vi har myst med 3 milen, kanelbuller och nu en lång skidtur. I kväll blir det god middag och firande för min bästa 25 åring! Härligt :) Hoppas alla har en bra lördag!

Det här vaknat jag till i morse 



/Cathrine

fredag 4 mars 2011

Gull!

Jaa, vad ska man tycka nu då. Här har det varit hög spänning och jag tror inte Gustaf är så väldig nöjd med att jag är norsk i dag. Jag därimot älskar det!! Jag tycker de norske skidåkarna har gjort ett så otrolig bra VM och det har varit så kul att följa de och alla lopp. Nu är det bara två lopp kvar och jag är taggat. Men även om jag är nöjd så vet jag inte helt vad jag ska säga om Northugs avslut i dag. Lite kaxig den där norrmanen. Han är helt rå och det finns inte bättre, och jag tycker det är kul att han vill showa lite, men inte när det är ett sådant hån till de andra åkarna. Tycker lite synd om Hellner där.

Men, gull blev det i alla fall! :)

Vad tycker ni, är han kaxig?



/Cathrine

3096 dagar


I kväll på Skavlan kommer Natascha Kampuch, flickan som blev kidnappat och satt inne i en källare i åtta år. Hon har kommit ut med en bok " 3096 dagar" och ska i kväll prata om boken. Hon överlevde båda psykisk och fysisk misshandel av mannen Wolfgang Priklopil och hennes frihet var i många år osäker.  Jag har tidigare sätt intervju med Natascha och tycker hon är så otrolig modig. Det ska bli spännande att höra vad hon berättar i kväll och jag tror nog att jag kommer läsa boken. Även om det nog är en mycket tung bok att läsa.  


/Cathrine

torsdag 3 mars 2011

Alla goda ting är tre

Vilken kombination av lässtoff jag har här. Jag sitter på mitt nyinköpta sängtäcke från Gant ( som jag köpte för mitt room presentkort i dag ) och läser lite olika saker. Lite skola, lite mode och lite skönlitterärt. Det går lite trögt med psykologi boken så då är det bra att ta lite roligare pauser. Åh vad jag älskar " Her fearful symmetry" hittills, den fångar mig like mycket som Niffeneggers första bok. Hon är bara så duktig!


/Cathrine

onsdag 2 mars 2011

Klapp på axeln

I dag är det 2 mars och februari är över. Därför ska jag ge mig själv ett stort klapp på axeln. Jag har inte ätit en enda semla i hela februari. Och det är ganska så stort till att vara mig, bullig som jag är! Hurra!!

Har ni ätit många semlor i år? :)


/Cathrine

Barn och vänskap

Det är snart dags för att jag ska börja skriva min C uppsats och jag ser faktiskt mycket fram emot det. Äntligen kan jag skriva något om något jag vill skriva om och som intresserar mig. Jag har tänkt att skriva om barn och vänskap och har nu börjat jakten på böcker om just detta. Hittils har jag hittat två böcker som jag har tänkt att läsa: Grethe Dirckinck-Holmfelds bok " Barns tanker om vänskap" och Christine A Adamss bok " bli en bra kompis. "

Om någon har ett bra tips om bra böcker om barn och vänskap så tar jag emot tipset med stoor tack och glädje. Åh vad jag vill skriva den här C uppsatsen bra!!




/Cathrine

tisdag 1 mars 2011

Beställt :)

Nu har jag beställt " The painter of Shangaii" då jag inte kan vänta med att läsa den till jag kommer till Oslo. GI mat boken till Pauluns fick även följa med :) Nu är jag nöjd på en tisdag!



/Cathrine