söndag 31 oktober 2010

Mer söndagslyx:Cypern

Vi har varit och ätit på Restaurang Cypern som ligger på Valhallavägen. De har så god mat och jag blir aldrig besviken. Riktig bra priser har de också, och alla rätter på söndagar kostar 100 kr. För en mat som är så god är det ett riktigt klipp. Nu är vi mätta och belåtna och jag ska nu lägga mig i soffan med ett täcke, en kopp te och min nya bok " En hattaffär på hörnet" Vilken mysig söndag. Ha en fin kväll :)

Kycklingspett och Tzatziki
Entrecote 
/Cathrine

Salvadorena av Cecilia Samartin

Jag skrev lite om Salvadorena i går, då jag var med på helgens bokjerka, men nu är jag klar och kan skriva lite till om denna härliga bok. Den handlar som skrivit om en ung tjej som måste rymma från El Salvador då hennes familj blir brutalt mördat i ett av de fruktansvärda massmorderna. Hon kommer till ett barnhem, var hon blir känd och får ett speciellt band till nunnen Josepha. Med Josephas hjälp åker de ifrån El Salvador och de kommer till ett kloster i Kalifornien. Klostret blir Anas trygghet och hon har även om hon är ung bestämd sig för att hon vill leva i klostret med sin stärka tro på Gud. Men eftersom Ana alltid har bott i ett kloster vill hennes prioritinne att hon ska erfara ett liv utanför kyrkan och hon bestämmer att Ana ska börja arbete för en den rika familjen Trellis. Ana ska hjälpa till med att se efter deras barn, Teddy och Jessie. Ana kan komma tillbaka till klostret efter sex månader om hon fortfarande vill ge sitt liv till Gud, men livet till Ana förändrar sig och hon blir inte den samma igen.

Livet hos familjen Treller blir början på ett nytt och annorlunda liv för Ana. Hon får en djup kontakt med barnen och ger hela sitt liv till familjen. Anas kontakt med Mr Trellis är även något som blir mycket speciellt och som ändrar mycket.

Jag har nu läst tre böcker av Cecilia Samartin och jag tycker hon är en så otrolig underbar författare. Boken Salvadorena är inte en av hennes bästa, men den är absolut att rekommendera ändå. Det är en väldig sårbar bok och en möter båda det goda, men även hur illa livet kan vara. Boken handlar om längtan, kärlek och vänskap, men också om avundsjuka och ilska.

Boken är dock på norska och är inte ute på svenska än, men hoppas att den kommer snart. Böcker av Cecilia Samartin på svenska är: Senor Peregrino-en bok jag rekommenderar stärkt. 

I dag blir det här en matblogg :)

( Men det får det bli på en kall och grå höstsöndag )


Hanna lagade underbara tekakor på torsdag och de såg så goda ut att nu var jag sugen på att prova. Jag har aldrig smakat tekakor förut och inte bakat det så det var något nytt och spännande. Nu har vi precis ätit och jag kan lova att jag ska laga de igen. De var så goda!  Nu blir det tekakor till lunch i morgon också på skolan! :) Tack Hanna för receptet!

Söndagslyx

Vi har haft en härlig brunch framför brasan, med surdegsbröd, omelett och annat mums. Nu ska jag bli kvar här framför brasan en stund med min bok, för sen blir det städning...Som tur är har jag något att se fram emot till ikväll för då blir det bio och ett besök på restaurang Cypern. :)

Update:nejnejnejnej, det blir inga bio för att jag har tydligen beställd biljetter till i går... Meen. Det är så typiskt jag. Jaja, middag blir det i alla fall.... æsj! 




/Cathrine

lördag 30 oktober 2010

Veckans bokbloggsjerka

Det ät två veckor sedan förra gång, men nu är jag med att jerkar igen. Tycker det är ett så bra initiativ av Annika! Frågan är:

BERÄTTA OM BOKEN/BÖCKERNA DU LÄSER JUST NU

Jag ska till kulturhuset på tisdag för att lyssna på Cecilia Samartin. I den anledning har jag börjat att läsa min tredje bok av henne som heter Salvadorena. Den handlar om en ung tjej som måste rymma från El Salvador då hennes familj blir mördat. Hon får hjälp av en nunna till att komma sig ut av El Salvador och bor först i ett kloster i Californien. Men eftersom Ana alltid har bott i ett kloster vill hennes prioritinne att hon ska erfara ett liv utanför kyrkan och bestämmer att Ana börja arbete för en rik familj i närmiljön och hon ska hjälpa till med att se efter deras son Teddy. Ana kan komma tillbaka till klostret efter sex månader om hon fortfarande vill ge sitt liv till Gud, men livet till Ana förändrar sig och hon blir inte den samma igen. Jag har kommit halvvägs i boken och tycker mycket om den. Jag har som sagt läst två av Cecilia Samartins böcker förut som jag också har tyckt om. Hon skriver med ett enkelt språk och har många goda skildringar. Jag ser mycket fram emot till Tisdag då jag ska lyssna på Cecilia Samartin. 

Salvadorena har inte kommit ut på svenska än, men jag kan verkligen rekommendera boken Drömmehjerte som kommer ut i Sverige snart och boken Senor Peregrino som är ute på svenska. 

/Cathrine


Kärlek

Jag älskar dig och vi har köpt lägenhet-ring från min underbara pojkvän :)

Godbit från Designista

Det blev en riktig myskväll i går hemma hos Lisa och Johan. Det blev en kväll med Idol, lite vin och Lisas fantastiska nybakade chokladkaka. Perfekt avslutning på en hektisk vecka.  På Onsdag var jag och Lisa inom fantastiska Designista och Lisa köpte ett härligt tyg som hon skulle använda till att klä om sin gamla gungstol. Hon är redan klar och resultatet blev så bra. Hon är så duktig! Jag var även tvungen av att ta ett kort på hennes stringhylla. Tycker den är så fin och är lite sugen på att köpa en till lägenheten. Men det får bli senare.

Finaste stolen
Stringhyllan

/Cathrine

fredag 29 oktober 2010

Kate Mosse och spökhistoriar

I "the Guardian" har författaren av blant annat "The labyrinth" Kate Mosse tipsat om hennes absoluta 10 favorit spökhistoriar. Det passer ju perfekt nu till Halloween :) Jag tycker hennes bok "the labyrinth" var jättebra och ska absolut läsa några fler böcker av Kate Mosse. Jag ska kolla efter " the woman in black" av Susan Hill i morgon. Den ser jätteläskig ut . Ha en fin kväll!

Kate Mosse rekommenderar:

” At Chrigton Abbey” av Mary Elisabeth Braddon ( 1871)
” Ancient Sorceries and Other Weird stories" av Algernon Blackwood ( 1912)


” The Listeners” av Walter de la Mare ( 1912)

” Canon Alberic´s Scrap -Book” av MR James ( 1894)
The Signalman” av Charles Dickens 
” The Turn of the Screw” av Henry James ( 1898)
” The Tell-Tale Heart” av Edgar Allan Poe ( 1843)
The Woman in Black” av Susan Hill ( 1982)
” Bewitched” av Edith Wharton ( 1925)
” The ghosts” av Antionia Barber ( 1969)
/Cathrine

Fina Cecilia

Det har varit en så härlig dag. Inte bara har solen skinnit som aldrig för, men jag har gjort så mycket kul :) Jag och Cecilia var på ROOM som ligger på hötorget för att titta på lite interiör. Jag vill ha allt! Det är ju så mycket fint! Jag har i alla fall spanat in lite jag vill köpa till lägenheten :) Jag fick även en present av Cecilia i dag. En bok hon tyckte att jag ville tycka om. Som en syster heter den och den är skrivit av Martha Modody. Det ska bli spännande att läsa den! Tack!

Härliga höstdag!

Inspirationsvägg-lila 
Så snygg :) 
Som en syster av Martha Moody :)
/Cathrine

torsdag 28 oktober 2010

En liten bekännelse

Jag måste erkänna att jag har ett lite shoppingberoende. Inte bara av böcker, men även av kläder och skor. Jag är en liten livsnjutare och älskar lite lyx, mys och komfort. Jag har länge läst bloggen till Sofi Fahrman och tycker hon är otrolig duktig och blir alltid fascinerad och inspirerad av henne. ( och hennes syster Frida Fahrman) Så, det kommer kanske inte som någon överrasking att jag även gillar Sofis bok ”Elsas mode”. Jag tycker den är rolig och inspirerande och gav mig ett lite äventyr omkring i Stockholms gator. Jag är fortfarande en liten detektiv när det kommer till Stockholm och älskar att upptäcka nya saker i denna underbara stad. Jag hade helt glömt att Sofis nya och andra bok skulle komma ut i dessa dager så jag blev så glad nu när jag kom på det. Så nu har klickat hem den och det ska bli en bra bok att läsa framför brasan :) 


/Cathrine



My blog in words

http://www.wordle.net/

Jag vill ha...

En bokmugg från Penguin! Jag var inom designista med Lisa, men den var slut i lila. Typiskt när det är den färgen jag vill ha. Men, de kommer tillbaka innan jul, så då ska jag stå först i kön!
Snyggaste bokmuggen 
/Cathrine

Ingmar Bergman och Ingrid Bergman

Jag hittade en gammal tidning hemma från 1997, ett billag dedikerad till Ingmar Bergman efter hans död. Jag har varit så nyfiken på han och hans liv efter jag läste Ingrid Bergmans biografi i våras, då hon beskrev honom som den mest fantastiska mannen hon någonsin hade treffet. Ingmar Bergman var en av Sveriges mest kända kulturpersonligheter och räknas som en av de främsta regissörrerna i filmhistorien. Efter att ha läst bilaget nu är jag bara mer nyfiken och ska absolut kolla om de har hans biografi "Laterna magica" på biblioteket.  


1978: Höstsonaten: Ingmar Bergman och Ingrid Bergman 
Ingmar Bergman

Vackra Ingrid Berman 


Jag kan absolut rekommendera alla att läsa biografin " Mitt liv" av Ingrid Bergman och Alan Burgess. Jag blev otrolig fascinerad av hennes liv och hon verkat som en helt fantastisk kvinna. Jag har inte sätt många av hennes filmer än, bara Casablanca dår hon är underbar. Men jag hoppas att jag kommer att se fler av hennes filmer i framtiden. 


/Cathrine

Klar med tentan!!!

Åh vilken härlig känsla man får av att lämna in något man verkligen har arbetat hårt med! ( blod,svett och tårar!) Nu ska jag ta ledigt med plugget resten av dagen för nu blir det lunch på stan :) Jag firade även med att klicka hem lite gott och nytt från dagens nyheter från H&M :)

Ett glädjeshopp från Cathrine

onsdag 27 oktober 2010

Cecilia Ahern: tävling

En bokcirkel för alla lottar ut ett bokpaket med tre böcker av Cecilia Ahern och jag är med och tävlar! :) Jag har inte läst några böcker av Cecilia Ahern, men har sett boken P.S.I love you och har hört mycket bra om henne, så det ska bli spännande!

Ska jag gå för det kusliga och mystiska?

Nu undrar jag på något här. Ska jag lämna min bok av Samartin för en liten stund ( bara några dagar, så inte så länge) och hellre läsa en lite mer mystisk och mörk bok? Jag har länge tänkt på att läsa " Her fearful symmetry" av Audrey Niffenegger då jag älskade hennes första bok, och nu är det kanske på tiden att jag tar fram den? På baksidan står det att den är " Dark and delicious" och " An original, outrageous, and thoroughly enjoyable ghost story" Det låter ju perfekt nu till sista helgen i Oktober, till höstmörkret och till mys framför brasan. Har någon läst den?


Nu har jag förresten precis varit på utförsäljning på Rodebjer. Jag klandrar min hemtenta, for jag hittade inget och hade ingen shoppinginspiration. Tråkigt.

/Cathrine

Karl Lagerfeld, inte bara modeinspiration


Karl Lagerfeld är en av värdens mest kända modskapare och jag tycker hans kläder är helt fantastiska. Men vad man kanske inte vet om Lagerfeld är hans passion för böcker. Han har över 60.000 böcker i sitt vardagsrum, med båda modeböcker och klassiker. Jag säger bara en ting: vilket paradis.

Här vill jag bo! 

Nu ska jag fortsätta med min hemtenta, var tvungen att bara drömma lite.

/Cathrine

tisdag 26 oktober 2010

Snyggaste bokväskan

Jag har alltid med mig mycket böcker + min mac till skolan så jag behöver en väska som har plats till allt. I höst har jag använd min morfars gamla väska och jag är så nöjd med den, men känner att jag behöver en lite mörkare :) När jag så denne väskan i Nathalies blog, började fingrarna att klia igen. Vilken snygg väska! Den är från Zara, för 499 kr. Me like! Ska jag ta en tur till Zara när jag får lön och för att fira att jag är klar med hemtentan och politiken? ( jag nickar i alla fall)

Från Nathalies Blogg

/Cathrine

Bort med Muller och fram med Samartin

Jag är klar med boken " Hjärtdjur". Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva, tror jag måste tänka lite på den. Visst skriver  Herta Muller bra och hennes språk är verkligen något helt unikt, men boken var nog inte något för mig. Jag tyckte inte att det hände så mycket i boken och det blev alltför mycket tänkande omkring varje mening. Kanske det bara var lite dumt att läsa en bok som Hjärtdjur samtidig som jag har hemtenta då det inte blev någon "escape" för mig att sätta mig ned med boken för att hitta en drömvärld.

Nej, nu ska jag börja läsa min tredje bok av Cecilia Samartin. Boken heter Salvadorena och den har inte kommit ut på svensk än, så den blir att läsa på norska. Men jag ska skriva om den ändå och det tar nog inte så lång tid för den är ute på svenska. Hoppas jag i alla fall!  :)



/Cathrine

Mina fina läsdagböcker


Paperblanks böcker


Helena från Bokhora har städat sina skåp och har hittat en gammal läsdagbok. Hon frågar därför frågan om hennes läsare har läsdagböcker och om vi kan tipsa om en bra bok. Jag har fört läsdagbok länge och skriver om alla böcker jag har läst. Jag har ingen speciell bok tillämpad för bara läsanteckningar, men använder alltid Paperblanks sina anteckningsböcker då jag tycker de är så snygga! De gör verkligen så mycket för min bokhylla och jag älskar de. Jag tycker det är kul att göra min läsdagbok personlig och skriva ner det jag tycker passar för en bok och inte måste hålla mig till några frågor och rader. Jag använder de båda till att skriva vanlig dagbok och till att skriva mina läsanteckningar. 
Min första paperblanks bok köpte jag i Frankrike, men de finns överallt och kostar allt från 100-200 kr. <3

Ett par av mina paperblanks
/Cathrine